2019 TÜYAP Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler fuarına yoğun ilgi gösterildi. Rekor ziyaretçi sayısıyla sona eren fuara 45 ilden 172 firma katıldı. Zengin lezzet çeşitliliği sunan yöresel ürünler fuarında, coğrafi işaret belgeli ürünlerde satıldı.  Markalaşma ve coğrafi işaret tescil belgeli ürünlerin bilinirliklerini artırarak yeni pazarlara açılma hamlelerinde önemli bir buluşma noktası olan fuarda Diyarbakır 2. Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Yarışması da düzenlendi. Bu yarışma da usta aşçılar, öğrenciler ve ev hanımları tarafından yapılan birbirinden lezzetli yemekler, pastalar ve tatlılar altın madalya için kıyasıya yarıştı. Özellikle Down sendromlu çocuklar tarafından hazırlanan pizzalar ziyaretçiler tarafından büyük bir keyifle yenildi.

Fuar boyunca, Sahne Mutfak’da tarihten gelen yemek kültürlerin yaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla, usta aşçılar ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Meclisi tarafından Ekşili Dolma, Tırşik, Hilorik, Nardan Aşı, Kaburga Dolması gibi Diyarbakır Yöresel Lezzetleri yapılarak, bu lezzetlerin püf noktaları ziyaretçiler ile paylaşıldı, usta şefler tarafından düzenlenen söyleşilerde ise gastronominin tüm yönleri konuşuldu.

Diyarbakır'daki fuara 45 ilden 172 firma ve 173 bin kişinin katılması, Urfa ile ilgili fuarlarda ise açılış kurdelesini kesenlerle, fuarı gezenlerin aynı kişiler olması, organizasyonların vasattan ileriye gidememesi sosyal medyada vatandaşların tepkisine neden oluyor.