Vatandaşlardan Musa Büyükalp: 
- "Millet olarak oy vermiş onları oraya getirmişiz ama onlar bize hizmet etmiyorlar, millet mağdur oluyordu. Görevlendirilen kaymakam şehre hayırlı olacaktır. Biz hizmet bekliyoruz"
- Emrah Dalkılıç:
- "Belediyelerden şu ana kadar hizmet göremedik. Particilik yapan, ideolojik yaklaşan bir belediyecilik istemiyoruz. Görevlendirilen kaymakamdan hizmet istiyoruz"
- Üniversite öğrencisi Hüseyin Kurt:
- "Diyarbakır'daki belediyelerden çevre ve temizlik konusunda halkımız şikayetçidir. Yeni başkanımızdan daha güzel bir hizmet bekliyoruz"
- Hacı Ahmet Sapmaz:
- "Diyarbakır 20 yıldır hizmete hasret kaldı. Hizmet görmek istiyoruz. Eşit hizmet bekliyoruz"

Diyarbakır'da vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesine kanun hükmünde kararname (KHK) ile yapılan görevlendirmeden umutlu.

İçişleri Bakanlığınca KHK ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla'nın göreve başlaması, kentte yaşayan vatandaşların özlemle beklediği hizmetlere kavuşmak için umudunu artırdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın tutuklanmasına tepki bahanesiyle belediye yönetimince valilik uyarısına kadar çöplerin toplanmadığı, 8 gündür ulaşım hizmetinin aksatıldığı kentte, Kaymakam Atilla'nın göreve başlamasının ardından mağduriyetleri sona eren vatandaşlar, hak ettikleri hizmetlere kavuşmayı heyecanla bekliyor.

Diyarbakır'daki vatandaşlar, özlemle bekledikleri hizmetleri ve Kaymakam Atilla'dan beklentilerini AA muhabirine anlattı.

- "Görevlendirilen kaymakam şehre hayırlı olacaktır"

Vatandaşlardan Musa Büyükalp, en büyük isteklerinin Diyarbakır'ın sorunlarının çözülmesi olduğunu söyledi.

"En hayırlısı buydu çünkü eski belediyeler çalışmıyordu. Çöp, temizlik, yol hizmeti yapılmıyordu. Yapılmak mı istenmiyordu, bilmiyorum. Belediyeciliği bilmiyorlardı." diyen Büyükalp, hizmet beklediklerini belirtti.

Büyükalp, Diyarbakır'ın belediye hizmeti verilmemesi nedeniyle geriye gittiğini dile getirerek, "Diyarbakır köy gibi olmuş. Şanlıurfa'ya bakıyoruz köydü, şehir oldu, Diyarbakır ise şehirdi, köy oldu." dedi.

Belediyenin bir haftadır ulaşım hizmeti vermediğini anımsatan Büyükalp, halkın bu nedenle mağdur olduğunu vurguladı.

Büyükalp, şöyle konuştu:

"Millet olarak oy vermiş, onları oraya getirmişiz ama onlar bize hizmet etmiyorlar, millet mağdur oluyordu. Hizmet bekliyoruz, otobüslerimiz çalışsın istiyoruz çünkü bu ihtiyaçtır. Herkesin özel aracı yok. İnsanlar evine, işine, hastaneye ulaşım imkanı olmadığı için gidemiyordu. Şehir büyük olduğu için ulaşım hizmeti olmazsa olmuyor. Sokaklarda çöpler birikmişti. Yağmur yağmasaydı bu çöplerin hepsi hastalık olacaktı. Para teröre mi, dağa mı gidiyor, anlamadık. Su faturası ve her şey pahalı olmuştu ama hizmet yoktu. Paranın gittiği yer belli değildi. Görevlendirilen kaymakam şehre hayırlı olacaktır. Biz hizmet bekliyoruz."

- "Belediyelerden şu ana kadar hizmet göremedik"

Emrah Dalkılıç ise eski belediye yönetiminden hizmet göremediklerini, kırsalda ve kent merkezlerinde bu nedenle çok sıkıntılar yaşandığını belirtti.

Belediyeden halkın talebi ve ihtiyacı doğrultusunda hizmet sunmasını istediklerini aktaran Dalkılıç, "Belediyelerden şu ana kadar hizmet göremedik. Particilik yapan, ideolojik yaklaşan bir belediyecilik istemiyoruz. Görevlendirilen kaymakamdan hizmet istiyoruz." diye konuştu.

Diyarbakır'ın hak ettiği yerde olmadığını anlatan Dalkılıç, görevlendirmenin ardından belediyeden bu taleplerinin yerine getirilmesini beklediklerini kaydetti.

- "Yeni başkanımızdan daha güzel bir hizmet bekliyoruz" 

Üniversite öğrencisi Hüseyin Kurt da belediyenin sadece seçim dönemlerinde hizmet yaptığına işaret ederek, olanakların hizmet için kullanılmadığını aktardı.

Kurt, belediyeden bugüne kadar fazla hizmet göremediklerini bildirerek, kentte çevre düzenlemesinin yapılmadığını söyledi.

Görevlendirme yapıldığından bu yana Sur ilçesinde temizlik yapılmaya başlandığına dikkati çeken Kurt, belediyelerin halka hizmet için var olduğunu, hizmetlerin de halkı ön planda tutması gerektiğini kaydetti.

"Diyarbakır'daki belediyelerden çevre ve temizlik konusunda halkımız şikayetçidir. Yeni başkanımızdan daha güzel bir hizmet bekliyoruz." ifadelerini kullanan Kurt, belediye otobüslerinin sayısının artırılarak, ulaşım hizmetlerinin kesintisiz gerçekleşmesini istediklerini bildirdi.

Sibel Kılıç ise belediyeye görevlendirme yapılmasından memnun olduklarını aktardı.

Belediyeden çevre düzenlenmesi yapılmasını istediklerini vurgulayan Kılıç, şehirde çevre kirliliği olduğuna dikkati çekti.

Kılıç, daha farklı bir Diyarbakır görmek istediklerini vurgulayarak, "Diyarbakır daha önce temiz değildi ancak artık temiz olmasını isteriz." şeklinde konuştu.

- "Görevlendirilen kaymakama başarılar dileriz"

Özal Yontürk, belediyeye görevlendirmenin daha önce yapılması gerektiğini belirtti.

Görevlendirme yapılmasından duydukları memnuniyeti anlatan Yontürk, hizmetin kesintiye uğraması ile tarihi kent Diyarbakır'ın 4-5 günde çöp yuvasına döndüğünü vurguladı.

Yontürk, belediyeciliğin sadece park onarımı yapmak olmadığına işaret ederek, bunun, halkın taleplerine göre hizmet sunmayı gerektirdiğini dile getirdi.

Gençlere yönelik spor tesisleri yapılmasını istediklerini aktaran Yontürk, "Ulaşım hizmeti kesintisiz verilmelidir. Kente tramvay yapılmasını bekleriz. Kentin altyapısı sağlam değil. görevlendirilen kaymakama başarılar dileriz." dedi.

- "El ele vererek Diyarbakır'ı daha güzel hale getirelim" 

Esnaf Ali Sait Özkal, Diyarbakır'ın pırıl pırıl bir şehir haline gelmesini istediklerini belirtti.

Özkal, yolların düzenlenmesi gerektiğini ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Diyarbakır neden bir İstanbul gibi olmasın? Esnaf olarak en çok da huzur bekliyoruz. Artık terörle değil tarihimizle anılmak istiyoruz. Belediye başkanımızla el ele vererek Diyarbakır'ı daha güzel hale getirelim. Yeni gelen belediye başkanımızdan bunları istiyoruz. Birlik ve beraberlik bekiyoruz."

- "Diyarbakır hizmete hasret kaldı"

Hacı Ahmet Sapmaz, Diyarbakır'ın bu yaşananları hak etmediğini söyledi. 

"Sözde kendilerini memleketin temsilcisi gören 3-5 çapulcu bu memleketin temsilcisi olduğunu iddia ediyor. Bunların temsilcilikle alakası yok. Çöpler temizlenmiyor, memleketin alt yapısı yok. Diyarbakır'ın acil kana ihtiyaca var." diyen Sapmaz, şunları kaydetti:

"Diyarbakır 20 yıldır hizmete hasret kaldı. Madem belediyeyi PKK'nın elinden aldılar, biz de hizmet görmek istiyoruz. Diyarbakır 20 yıldan bu yana ırkçılıktan başka bir şey görmedi. Hizmet sıfır. Memleketin halini görüyorsunuz. Memleketimizi neredeyse terk edecek hale geldik. Memlekette hizmet yok. Eşit hizmet bekliyoruz. Diyarbakır, Güneydoğu'nun başkentidir."