Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın talimatıyla dolarını bozdurana ücretsiz seyahat kampanyası başlatıldı.
 
Belediye binası önünde yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek verildiği vurgulandı. Açıklamayı okuyan Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, şunları söyledi: "15 Temmuz'dan bu yana önce askeri darbe girişimi ardından ekonomi üzerinden bunalım yaratılmaya çalışılan coğrafyamızda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Lirası ile ilgili çağrısına destek amacıyla belediye başkanımız Menderes Atilla'nın talimatları üzerine belediyemiz olarak bugün bir kampanya başlattık. Türk Lirasının değerlenmesi için başlatılacak döviz bozdurma kampanyası kapsamında Ziraat Bankası ve Halk Bankasında bozdurulacak her 100 dolara ait dekontu belediyemiz özel kalem müdürlüğüne ibraz eden vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarından 30 gün süreyle ücretsiz olarak faydalandırılacaktır."
 
Basın açıklamasının ardından konuşan Ak Parti Ceylanpınar İlçe Başkanı Ahmet Güntekin de, "15 Temmuz'dan bu yana Türkiye'de yapılan darbeye karşı vatandaşlarımız dik durdu ve darbe girişimin püskürttü. Darbeyle başarılı olamayanlar Türkiye'yi ekonomiyle çökertmeye çalışıyor. İnanıyoruz ki bunda da başarılı olamayacaklar. Belediyemizde dolar bozdurmaya yönelik bir kampanya başlattı. bundan dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. İlçe teşkilatımız olarak, ilçe esnafları olarak bu kampanyaya destek veriyoruz. kampanyaya destek veren herkese ayrıca teşekkür ediyorum." diye konuştu.
 
Ticari hayatında dolar kullanmadığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Deniz ise, "Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına ömrü hayatımda hep uydum ancak bugünlerde uyamadım. Çünkü ticari hayatımda hiç dolar kullanmadım. Sadece hacca giderken zaruri olarak yanımda bulundurdum. Bunun dışında ticari hayatımda hiç dolar kullanmadım. Herkes yerli malını kullanmalı, TL'yi kullanmalı." ifadelerini kullandı.
 
İlçe Esnaflarından Emin Özçelik, ürün alışverişlerinin dövizle yapılmasından dolayı üzüntü duyduklarını ve bunun için de bir çözüm bulunmasını istedi. Hac ve umre ziyaretlerinin TL ile yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getiren Özçelik, " En çok sevindiğimiz şey hac ve umre ziyaretlerinin artık TL üzerinden yapılacak olmasıdır. Onlara çok teşekkür ediyorum. Müslüman parasıyla hac ve umre vazifesini yerine getireceğimiz için çok mutluyuz." diye konuştu.
 
Osmanlı Ocakları Başkanı Mehmet Kesmez de, "Belediye Başkanımız Menderes Atilla'nın ilçemizde başlatmış olduğu dolarını bozdur kampanyasına destek olmak amacıyla buraya geldik. Emperyalist güçler ekonomik dalgalanmalarla ülkemizi yıkabilme düşüncesine sahip olmaları onlar için başlı başına bir hezimettir. Bizler Osmanlı ocakları olarak diyoruz ki vatanımızı bozduracağımıza dolarımızı bozarız. her zaman Cumhurbaşkanımızın emrinde olacağız." açıklamasında bulundu.
 
Ak Parti Ceylanpınar Kadın Kolları Başkanı Zahide Tepedelen ise, her zaman Cumhurbaşkanının yanında olacaklarını belirterek, "Biz Türk'üz ve bizler Türk parasını kullanacağız. Bizim amerikan parasıyla ne işimiz var. Bırakın dolarlarını kendileri kullansın. Biz asla ve asla dolara itibar etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızla beraberiz ve sonuna kadar destekliyoruz." şeklinde konuştu.
 
Ziraat Bankası'nda dolar bozduran Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol, Cumhurbaşkanının çağrısına uyarak ellerinde dövizleri bozdurduklarını söyledi. Bayol, "Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine bugün elimde olan 500 doları Türk Lirasına çevirmek için Ceylanpınar Belediyesi ve Ak Parti ilçe başkanımızla beraber, Ceylanpınarlılarla beraber bugün Ziraat Bankasında dolarlarımızı bozdurmak için geldik. Vatanımızı, devletimize ve milletimize sahip çıkmak ve Cumhurbaşkanımızın çağrısına uymak için elimizdeki dolarları bozduruyoruz." diye konuştu.