Türk Spor Basınının duayen isimlerinden Erdoğan Arıpınar, köşe yazısında Zeynel Abidin Beyazgül’ü yazdı.

Türkiye tarihinde kahramanlık destanlarıyla yer alan ŞANLI adını hak eden Şanlıurfa’da belediye başkanı olmanın bir şeref olduğunu belirten Arıpınar ‘’ Urfa’ya büyük bütçelerin ayrıldığı yeni dönemde kökeni Urfa’dan olan, eğitimli ve Hazreti Ömer gibi adaletle bir Belediye başkanının gelmesini temenni ederim’’ dedi.

İşte Arıpınar’ın o yazısı;

''Urfa’da Belediye Başkanı Olmak''

Belediye başkanı olmak; demokrasi toplumunda çok önemli bir görevdir. Kentin valisi tayinle gelen Devletin temsilcisidir. Belediye başkanı ise; seçimle gelen halkın temsilcisidir. Hele bu Belediye başkanlığı Urfa’da olursa, daha bir başka daha bir kıymetlidir. Ülke tarihinde kahramanlık destanları ile yer alan ŞANLI adını hakkıyla alan bu kente Belediye başkanı olmak bir şereftir. Urfa’nın her yerel yönetim gibi sorunları vardır. Bu sorunları ancak o kentte doğan, yaşayan ve bilen kişiler yetenekli olduklarında çareler bulabilirler. Urfa son yıllardaki büyük gelişmesi ile özellikle: Dünyada konuşulan Göbeklitepe’si ile ön plana çıkan kentlerimizdendir. Ülkemizin uzak veya yakın seçim tarihine baktığımızda ana yapısı AKP ile uyuşan partiler hep öne geçmişlerdir. 2019 da ise; durumun değişmeyeceği  tahmin edilmektedir. Bu defa AKP’nin Büyükşehir Belediye başkan adayı bu topraktan  yetişmiş,tarihi olan bir aşiretten ve kökten gelen, bilgisi, dürüstlüğü ve kalitesi ile kendini ispatlamış birisi : noter Zeynel Abidin Beyazgül’dür.75 yıldır Türk basınında hizmet veren birisi olarak taraf olmam söz konusu olamaz. Amma: zaman zaman gerçeği anlatmak ve göstermek görevimi de unutmuyorum. Onun için, Urfa’yı sevdiğim için bunları yazdım. Urfa’ya büyük bütçelerin ayrıldığı yeni dönemde kökeni Urfa’dan olan, eğitimli ve Hazreti Ömer gibi adaletle bir Belediye başkanının gelmesini temenni ederim.''

Erdoğan Arıpınar kimdir ?

Erdoğan Arıpınar 27/08/1932 de doğdu.İstanbullu Kafkas, Bolu Göynük,Erzurum kökenli bir aileden geliyor..Evli (1964) 2 Kız Evlat,2 torun sahibi. Balıkesir Lisesini bitirdi,İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ve İstanbul Üniversitesi

Edebiyat Fakültesinde Tarih Şubesinde okudu.

1948 yılından bu yana gazetecilik, Araştırmacılık ve Spor Yazarlığını

meslek seçti. Halen TC verdiği Basın Şeref Kartına sahip.

Türkiye’nin ünlü gazetelerinde müdür ve haberler müdürü olarak çalıştı. Cumhuriyet( 1954-1968) Hürriyet( 1972-73) Günaydın( 1968-1988)

* Halen1986 kurduğu Türkiye’nin tek günlük spor ajansı olan Türk Spor Ajansının sahip ve genel yayın Müdürlüğünü sürdürüyor.

 TSA Web sitesinde haftalık yazılar yazıyor.

Kariyer Ödülleri:

Ulusal: 25 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülü

Uluslar arası: IOC Olympic Order 1996 Parisde

*2005 Litvanya Hükumeti Komodor Nişanı

*2005 Türkiye Gazetecilik Hizmet Ödülü

*Baku Azerbeycan Spor Akademisi Fahri Doktora ünvanı

*Türkiye Kızılay Derneği Onur Üyesi

Olimpizm ve Fair Play Hizmetleri:

Erdoğan Arıpınar halen TMOK’un hayatdaki en kıdemli üyesi

Komitede 1963 den buyana genel sekreter yardımcılığı ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu halen

*Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkanı

*TMOKda Fair Play Konseyinin kurucusu

*Türkiye Olimpian Derneğinin kurucusu

Türkiyede Fair Play çalışmalarının yurt çapında yayılmasını sağladı.

Yurt çapında ve Uluslar arası Fair Play Konferansları, Radyo ve TV de Fair play konuşmaları ve her yıl Fair Play Ödüllerinin planlanması görevini üstleniyor. 2015Dünya Fair Play Ödülünü kazanan TMOK Üniversiteler Kervanının ve   Dünya Fair Play Karikatür yarışmalarının kurucusu( bu sergi Avrupanın çeşitli kentlerinde) açıldı ve açılıyor.

 EFPM(Avrupa Fair Play Birliği nin kurucu üyesi  kurulduğundan bu yana

*EFPM( European Fair Play Movement) 2nci başkanı

EFPM nin yayın organı PLAY FAİR Magazinin genel yayın müdürlüğü

EFPM nin İnternetdeki Web Sahifesinin yöneticiliği yaptı

*CIFP( Dünya Fair Play Konseyi)  üyesi

*İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi olarak hizmet verdi.

***Yazılı Eserleri: 5000 ne yakın araştırma ve makale

 *OY SANDIĞI(1968) adlı bir Seçim araştırma kitabı

.*ÜLKEMİN SPORU İÇİN(2003) adlı Spor Köşe yazılarının aldığı  kitabı

Prof. Dr. Bilge Donukla birlikte hazırladığı Spor Fakültelerinde ders kitabı olan Türkiye’nin tek FAİR PLAY Kitabı(2011)