10 ay önce önce İstanbul’da kurulan 19 ülkede teşkilatlanan Dünya Beşten Büyüktür Derneği Şanlıurfa İl Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Aziz Şahin, Mehmet Kaya, Mustafa Esmer, Habip Akbaş, Ali Aslanoğlu, Muzaffer Yaygın, Mahmut Harem, Ramazan Akgün ve Hasan Çiftçi MEDYAURFA.COM köşe yazarı usta gazeteci Sedat Atilla’yı Esenepe’teki bürosunda ziyaret ettiler.

Dünya Beşten Büyüktür Şanlıurfa İl Temsilcisi Bahri Aktar, Gazeteci Sedat Atilla’yı ziyaretinde derneklerinin kuruluş amacı ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Bahri Aktar ‘’Nefesimiz yettiğince BM’nin yapısının revize edilmesi gerektiğini anlatacağız’’ dedi.

Birleşmiş Milletlerde yanlış bir düzenin olduğunu belirten Bahri Aktar ‘’BM’de 193 ülkeden 5 daimi ülke olan Fransa, İngiltere, Rusya, Çin ve Amerika ne derse o oluyor. Bu yanlış bir sistemdir. Yakın geçmişte Arakan’da, Myanmar’da, Suriye’de insanlık katledildi. BM buna sessiz kaldı. Bu düzenin değişmesi için Müslümanlara yapılan zulme karşı çıkmak ve sessiz kalmamak adına bu derneği kurduk’’ dedi.

Genel Başkanlığını TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın danışmanı ve protokol müdürü Erdal Güler’in yaptığı, AK Parti MKYK yedek üyesi Esme Özbağ ve Enerji Bakanı Danışmanı Şaban Avcı’nın da yönetim kurulu üyeliğinde yer aldığı Dünya Beşten Büyüktür Derneği Şanlıurfa temsilcisi Bahri Aktar ‘’Şanlıurfa Temsilciliğine 2 ay önce getirildim. Bu süreçte 20 kişilik yönetim kurulumuzu oluşturduk.  Çalışmalarımızı arkadaşlarımızla birlikte yoğun gayretlerle sürdüreceğiz’’ dedi.

MEDYAURFA.COM köşe yazarı Gazeteci Sedat Atilla ise Dünya Beşten Büyüktür Derneği’ne ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarı diledi.