Başkan Ekinci, mesajında şu sözlere yer verdi, ‘’Cumhuriyet’ in geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gurur verici atılım ve başarıları, her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç vermesi dileğiyle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Hepimizin büyük bir coşkuyla kutladığı bu bayram, tarihte eşine az rastlanan bir inanç ve azmin sonucu, bu toprakların bölünemeyeceğinin tarihi bir ispatıdır.
Milli Bayramlarımız ülkemizin sarsılmaz bütünlüğünün, toplumumuzun birlikteliğinin coşkuyla kutlandığı ve bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin bir kez daha minnetle yâd edildiği manevi günlerdir.
Başkan Ekinci, ayrıca 15 Temmuz Gecesi milletimizin göstermiş olduğu cansiparane ve fedakarene bir şekilde bu vatan için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizin olduğunu hatırlatarak, “bu aziz millet her zaman vatanına milletine sahip çıkarak bunu ispatlamıştır.” dedi. Bu duygu ve düşüncelerle 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarken Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; tüm hemşehrilerimize ve tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Dedi.