Beyaz Tv’nin Balıklıgöl’den yaptığı canlı yayında, Başkan Mehmet Ekinci Eyyübiye’yi anlattı. Başkan Ekinci, konuşmasında Şanlıurfaspor’a, 15 Temmuz’a, Kentsel Dönüşüme ve kentin turizm potansiyeline yer verdi.
 
Yeni şehirleşme için çaba sarf ediyoruz.
 
Başkan Ekinci, kentsel dönüşüm ile ilgili de önemli açıklamalar da bulundu. Suriyelilerle birlikte nüfusunun 250 bini bulduğu Eyyübiye’de 14 mahallenin olduğunu, 22 mahallede gecekondu yapılaşmanın yer aldığını, ilçede tapu ve yeşil alan imar sorunlarının olduğunu söyledi. Sit alanları nedeniyle, ilçede kısıtlayıcı unsurların olduğunu da belirten Ekinci ‘’Yeni bir şehirleşme alanı için çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda inşa ettiğimiz Turkuaz konutları ilçenin kentsel dönüşümünü kullanmak adına önemli bir unsur. Özellikle de bu çevredeki mevcut yapılar görüntüyü çirkinleştiriyor. İlçe belediyesinin bu yapıları kaldırmasına güç yetmez. Merkezi hükümetin diğer illerde farkındalık oluşturan projeleri var. Randevu taleplerimiz var, cevapları geldi, yakın zamanda harekete geçeceğiz. O farkındalık projelerinden biriside inşallah bu çevrede başlatılır. Böylelikle ilçemiz çirkin yapılaşmadan kurtulur. Tarih ve kültür adına önemli bir ilçe olan Eyyübiye, yapılaşmasıyla modern bir yaşam alanı sunmuş olur.’’ Dedi.
 
Urfaspor kentin marka değerine katkı sağlıyor.
 
Konuşmasında Şanlıurfaspor’dan da bahseden Başkan Ekinci, Şanlıurfaspor’un kentin marka değerini arttıran unsurlardan birisi olduğunu ifade etti. Şanlıurfaspor’u tüm şehrin desteklemesi çağrısında da bulunan Başkan Ekinci ‘’Güneydoğu’nun bu güzel şehrinin süper ligde olması gerekiyor. İyi bir takım, teknik heyet ile yolumuza devam ediyoruz. Sporun birleştirici, kardeşlik unsuru var. Farklı yapıya sahip olan insanların, spor kulüplerinin etrafında birleştiğini görüyoruz. ‘’ dedi.
 
Ünlü futbolcu transferi…
 
Sunucunun Şanlıurfaspor’a ünlü bir futbolcunun transfer edilip, edilmeyeceği sorusuna da yanıt veren Başkan Ekinci ‘’Sporu kardeşlik ruhuna iyi bir şekilde hizmet etsin diye destekliyoruz. Spor da iyi bir başarı elde edilirse, kardeşlik ve barış daha sağlam bir hale gelir. Şanlıurfa’mızı iyi bir şekilde tanıtacak, turizm elçisi olabilecek sporcular varsa transfer edebiliriz’’ dedi.
 
15 Temmuz uyanışa vesile oldu.
 
Başkan Ekinci, 15 Temmuz’un uyanışa vesile olduğunu da açıklamalarında belirtti. 15 Temmuz gecesi, olaydan haberdar oldukları an olan 23.00’da sosyal medyadan milletin adamının yanında oldukları tavırlarını ifade ettiklerinin altını çizen Başkan Ekinci ‘’Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çağrısından sonra harekete geçtik. Halkımızı partimizin önüne davet ettik. Motive etmek adına hitaplarda bulunduk. Sabaha doğru zaten büyük bir kalabalık oldu. Sabahın ilk ışıklarıyla vatandaşlarımıza kahvaltı ikram etik. Araçlarımızla çeşitli noktalarda önlemler aldık. Demokrasi nöbetlerinde Eyyübiye Belediyesi, diğer yerel yönetimlerle birlikte farklı farklı bir çalışma ortaya koydu. ‘’ dedi.
Şanlıurfa’ya gelsinler…

Televizyondan izlemekle kalmasınlar.
 

Başkan Ekinci, konuşmasında son olarak Balıklıgöl’e yer verdi. Balıklıgöl’ün önemine değinen Başkan Ekinci ‘’Her şehri önemli kılan dinamikleri, hazineleri var. Bizim şehrimizi de önemli kılan unsurların en önemlisi Balıklıgöl’dür. Son olayların öncesinde ziyaretçi sayımız hafta sonları 100 bin civarındaydı. Şimdi biraz düşüş var. İnsanlar geçmişte yaşanmış önemli konuların maneviyatını yaşamak için Balıklıgöl’e geliyorlar. Balıklıgöl yasaların verdiği güçle ciddi anlamda korunuyor ve gelecek nesillere aktarılıyor. Buradan tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Şanlıurfa'yı televizyondan izlemekle kalmasınlar, kentimize gelsinler, burada dolu dolu 3-4 günlerini geçirsinler.’’ Dedi.