(Kaynak: Yeni Akit/Müslüm Aktürk)

31 Mart’ta, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti Adayı Av.Zeynel Abidin Beyazgül’ün seçilmesi, İstanbul’da yaşayan Şanlıurfalı iş insanları tarafından memnunlukla karşılandı.

Beyazgül’ün kişiliğinin, donanımının ve iktidar partisinden olmasının Şanlıurfa’ya çok önemli avantajlar sağlayacağı belirten Şanlıurfalı iş insanları, İstanbul’da yaşamalarına rağmen memleket için kendilerine herhangi bir görev düşmesi halinde hizmete hazır olduklarını söylediler. İstanbul’da çok tecrübeli, birikimli ve alanlarında başarılı hemşehrilerinin olduğunu hatırlatan Şanlıurfalı iş insanları, Beyazgül’ün kadrosunu kurarken hissi davranmayıp profesyonelliğe önem vermesini istediler.

-Av. Şevket Küçük:

Urfalının her türlü ayak oyunlarına, dayatmalara ve algı oyunlara rağmen ne kadar bilinçli olduğunu, terörün kokusuna dahi ne kadar mesafeli olduğunu devletinin yanında yer alarak ve ne kadar vefalı olduğunu Zeynel Abidin Beyazgül’ü seçerek göstermiştir.

Zeynel Abidin Bey’in hukukçu kimliği ve kişiliği Urfa’yı yalnız ekonomik değil kültürel, tarihsel ve turizm bakımdan da Allah’ın yardımıyla çok çok güzel yerlere getirecektir.

Biz İstanbul’da bulunan ve geçmişte Şanlıurfa Dayanışma Derneği’nde hizmetleri ile öne çıkmış arkadaşlarla derneği vakfa çevirmek için gerekli çalışmaları başlattık, şu anda mahkemeden karar bekliyoruz. Vakfımızın tescili biter bitmez, Zeynel Bey ve ekibine İstanbul’daki tüm Urfalıların imkanlarını, Urfamız adına kullanmaları için seferber edeceğiz.

Tabiki önerilerimiz var ve olacaktır. İlk önerimiz yönetim kadrosunu oluştururken geçmişte yapılan hatalardan ders alsın. Kadroyu kurarken vizyonu Urfa’nın geleceğini kaldıracak kişileri, yalnız Urfa’da veya Urfalıda değil dünyanın her tarafında arayıp bulsun ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da arkasında duracak büyük projelere imza atsın ve Urfamızı tüm Türkiye’ye örnek bir şehir haline getirsin.

-Kenan Altun:

Zeynel bey memleket evladıdır. Şanlıurfa’nın dinamiklerini iyi bilir. Milli görüş tabanından gelen bir siyasi tecrübeye sahip. AK Parti İl Başkanlığı döneminde kentin röntgenini çekti. Şanlıurfa’yı iyi tanıyor. Şanlıurfa’ya önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum.

Maalesef Şanlıurfa olarak bugüne kadar potansiyelimizi kullanamadık. Zeynel bey ufku açık bir insan. Projelerini inceledim. Bacasız turizme önem veriyor. Kış ve yaz turizmine yönelik önemli projeleri var. Ayrıca Göbeklitepe Turizm ve İstihdam, Sanayi Turizm ve İstihdam, Yerel Kalkınma ve İstihdam konu başlıklı içeriği de zengin olan projeleriyle kentimizin ekonomik gelişimine çok önemli katkılarının olacağını düşünüyorum.

İstanbul’da yaşayan Urfalı hemşehrilerimin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekiyor. Bir Karadeniz gibi İstanbul’da Şanlıurfalıların lobisi yok. Önce birlik olmalıyız. İstişare halinde olmalıyız. Faydalı olabilecek hale geldikten sonra Şanlıurfa’ya yatırım yapılması ve yatırımcıların çekilmesi noktasında Sayın Beyazgül potansiyelimizden faydalanabilir.

Şanlıurfa özellikle de batıda iyi tanıtılamıyor. Şanlıurfa’nın sesinin İstanbul’a yani batıya daha güçlü gelmesi lazım. Göbeklitepe yılı bir fırsattır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kentimize sağladığı çok önemli bir katkıdır. Yılın ilk yarısında bu şansı hala yeterli olarak değerlendirmedik. Yılın ikinci yarısı için batıdan daha fazla turistin kentimize çekilmesi noktasında çalışmalara ağırlık verilebilir.

-Av. Mustafa Kuran:

Beyazgül’ün avukat olmasının toplumu idare etmesi bakımından Şanlıurfa’ya çok büyük faydalar sağlayacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanlığına büyük bir oyla seçilerek belediye başkanı olan Avukat Zeynel Abidin Beyazgül’ün ve dava arkadaşlarının tümünü tebrik ediyor Urfa'ya büyük hizmetler ve iz bırakan büyük hizmetlerin ifasında Mevlam yardımcı olmasını diliyorum.

Belediye başkanlığına seçilen Avukat Beyazgül’ün avukatlık mesleği ve toplumu idare etmesi bakımından Şanlıurfa'ya çok büyük faydalar getirecektir. Davanın sahibi olan ve gençliğinden beri hayatı boyunca hak, adalet mücadelesini veren bir insanın Peygamberler Şehri Urfa’ya da avukatlığı nedeniyle, hukukçuluğu nedeniyle de büyük hizmetler yapacağına inanıyorum. Adil bir insan topluma huzur ve sükun getirir Urfa'nın da buna ihtiyacı vardır.

İstanbul'da çok büyük işadamı entellektüel gayretli ve Urfa'yı seven Urfalılar vardır. İstanbul'a yaptıkları yatırım kadar Urfa'ya da yatırım yapmak ve Urfa'yı bölgenin pilot bölgesi olarak en iyi noktaya en ileri noktaya getirmesini isteyen Urfalı hemşerilerimiz vardır. Belediye Başkanı olarak İstanbul'daki dernek, vakıf ve işadamlarıyla devamlı irtibat sağlaması ve onlarla beraber toplantılar yapması ciddi kararlar alması Urfa'ya yatırımı arttıracaktır. Hepimiz İstanbul'da yaşayan insanlar olarak Beyazgül’ü seviyoruz ve Beyazgül’ün kadrosunda olan belediye başkanlarını da seviyoruz. Dolayısıyla ‘marifet iltifata bağlıdır’ hükmüne tabi olmak üzere bütün İstanbul'da yaşayan Urfalılar bu isteklerini ve muhafaza edeceklerdir ve yardım edecekler. Urfa yatırım için çok elverişli bir yerdir, istihdam bakımından daha elverişlidir. Bu itibarla yatırım için İstanbul'da yaşayan insanlar olarak elimizden gelen her türlü imkanı belediye başkanına ve Aziz'e Urfa'ya İsmet etmenin zevki taşıyacağız.

Ben İstanbul'da yaşayan bir hukukçu olarak ve Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği'nin Fahri Başkanı olmam nedeniyle Şanlıurfa'ya yapılacak tüm hizmetlerde aktif olarak çalışacağımı ve Urfa'nın maddi ve manevi kalkınması hususunda Urfa'ya yatırım yönünden gerekli hizmeti yapacağımızı belirtmek istiyorum.

-Necati Demirkol:

Zeynel beyin seçilmesinin çok isabetli, hayırlı olduğunu düşünüyorum. Hukukçu olmasının tabii ki artıları olacaktır… Şanlıurfa’nın yıllarca ihmal edilmiş birçok sorun var, bana göre, maalesef havaalanımız dahi yok. Hilvan’da, zamanın siyasetçilerinin yanlış tercihlerle yaptığı havaalanı şehre 40 km. uzaklıkta…

Önerim konusuna gelince; Zeynel Bey gençliğinden beri dernek, teşkilat çalışmalarında bulunmuş partinin il başkanlığını yapmış bir hemşehrimiz, kardeşimiz. Doğal olarak çalışma arkadaşları içinden pratik, güvenilir isimlerden ekibini kuracaktır…

Bu aşamada bizlere düşen görev, bu ekibi rahat bırakıp hizmetlerini beklemek olacaktır.

-Ömer Faruk Bahçivan:

Sayın Zeynel Abidin Beyazgül'ün seçilmesini pozitif buluyor ve başkanımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Şanlıurfa’mız için hayırlı uğurlu olsun.                                 

Ekonomiyi etkileyecek olan şey başkanın mesleği değil, olaylara yaklaşımı, yöneticilik kabiliyeti, ekip çalışmasına inanan, ben değil biz mantığı ile hareket eden, ileri görüşlü, adil ve samimi olmasıdır. Zeynel Başkanımızın samimi,  kapasiteli ve bu tecrübeye sahip olduğunu düşünüyorum.                              

Çok önemli bir konu ve belki de Şanlıurfa’mızın gelişimini direk ve endirek ilgilendiren, kaderini değiştirebilecek derecede önemli. Gerçekten çok tecrübeli, birikimli ve başarılı iş insanlarımız var ve talep edilmesi halinde hemen hemen hepsinin özveri ile başkanımıza katkı sunacağına inanıyorum. Bunlarla çalıştaylar yapılmalı, dışardaki ve Şanlıurfa’daki iş insanlarının, diğer paydaşlarla, Üniversite, Sanayi ve Ticaret Odaları, kalkınma ajansları, Valilik ve gerekli diğer paydaşların birlikte çalışıp ihtiyaçların tespiti ve çözüm yollarını ortaya koyacak projeler üretilmesini sağlamalıdır. Buna inanıp adım atılır ve sabır gösterilirse kesinlikle yararlı sonuçlar alınır. Yapılabilecek çok iş olur.             

Sayın başkanıma önerim kendine has bir başkan olması, halkın gönlüne girecek, onlarla içiçe olması, halktan öneriler, talepler nelerdir bunları bir sistem içinde öğrenip dikkate almalıdır. Bu işin çok zor fakat çok hayırlı bir görev olduğunu bilerek, sabrederek, özveride bulunarak çok çalışmalıdır. Yukarıda da belirttiğim gibi sadece kendi aklını değil birikimli ve samimi herkesin aklını da kullanmalı, liyakati gözeterek çok kaliteli bir ekip oluşturmalı ve en az kendisi kadar bu ekibi de çalıştırmalıdır. Geleceğin gençliğini oluşturacak çocuklara ve gençlerimize yönelik projelere çok önem vermelidir. Şanlıurfa’daki tüm kamu kurum ve kuruluşları ve STK’lar ile uyum ve koordinasyon içinde çalışmalıdır. Orada yaşayan her fert ile Urfa’mız dışındaki herkesin bu kadim şehre hizmet etmesi gerekliliğine inandırmalı, her fırsatta bunu vurgulamalıdır. Konuşmalarında her zaman pozitif söylemleri kullanmalı ve kullandırmalıdır. Şikâyet eden değil, şikâyet çözen olmalıdır. Tekrar kendilerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bu arada bizlere düşen her konuda şek ve şüpheye asla yer vermeden destek olacağımızı belirtmek isterim.

-Fethi Şimşek:

fethi şimşek ile ilgili görsel sonucu

Zeynel Bey’in önce aday gösterilmesi sonra da halkın tercihiyle Belediye Başkanlığı’na seçilmesi Şanlıurfa için isabetli bir karar olmuştur. Şanlıurfa sıradan bir şehir değildir. Dünya açısından önemli bir kenttir. Her şeyiyle, mozaik olmasıyla tipik bir kent görüntüsü vermiyor, farklı bir tablo çiziyor; memlekete bağlılıkta, kahramanlıkta her şeyiyle gerçekten farklı bir tablo var Şanlıurfa’da…

Bir yöneticinin hele hele bir 2 milyon nüfuslu bir kentin emanet edildiği belediye başkanının hak hukuk açısından ehliyetli biri olması gerecekten çok önemli. Dolayısıyla Zeynel Başkan’ın hukukçu olması ‘adil yönetim’ anlayışının daha düzgün uygulanacağı anlamına gelmektedir…

Bizler her ne kadar kentimizden uzakta İstanbul’da yaşıyor olsak ta sayın başkanımıza bir telefon kadar yakınız. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübelerimizi memleketimize harcamak bakımından Sayın Beyazgül’e yardımcı olmaya her zaman hazırız.

-Adnan Şansal:

Zeynel Bey’in seçilmesine sevindik. Kendisini bekleyen en önemli sorunlarından biri de genç nüfusa iş alanı açılması konusudur. Bize düşen ne ise Başkanımıza yardımcı olmaya hazırız. “Öncelikle Zeynel Bey’i tebrik ediyorum. Seçim sürecinde kimseyi kırmadan, üzmeden güzel bir çalışma yaptı. Yapısı itibariyle herkesi kucaklayacağına ve Şanlıurfa’nın her bölgesine eşit şekilde hizmet götüreceğine inanıyorum. Tabii ki istişareye de önem vereceğini ve bizden talep etmesi halinde görüşlerimizi, düşüncemizi, tecrübelerimizi paylaşmaya hazır olduğumuzu hatırlatırım.”

Sayın Beyazgül’ün hukukçu olması ekonominin geri plana atılacağı anlamına gelmez. Ekonomi sadece fabrikayla, tarlayla sınırlı değildir. Elimizde dünyanın hayranlık duyduğu ‘Göbeklitepe’ diye bir eser var. Bu fırsatı değerlendirebilirsek Şanlıurfa ekonomisine turizmden de çok önemli gelir sağlayabiliriz. Ancak turizmin gelişmesinde ulaşım faktörünü göz ardı edemeyiz. Bunun için uçak seferlerini çoğaltmalı, Şanlıurfa’ya gelecek yerli, yabancı turistlerin başka şehre, mesela Gaziantep’e inip aktarma yapmadan kentimize direkt gelmelerini sağlamalıyız.”

-Hüseyin Yetkinağaç:

Sayın Zeynel Abidin Beyazgül’ün Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmesi Şanlıurfa için bir şanstır. Şanlıurfa, Türkiye’nin değil dünyanın hatırı sayılır illerinden biri. ‘Göbeklitepe’ diye bir değerimiz var. Harran’ımız var, barajımız, gölümüz, tarih kokan eserlerimiz var. Bu gözde şehrin iktidar eliyle yönetiminin devam etmesi gerekiyordu. AK Parti isabetli bir adayla seçime gitti. Telefonlarla dostlarımıza, yakınlarımıza ulaştım. Hem benim aşiretime hem de hanımın aşiretine Beyazgül lehine oy kullanmalarını rica ettim. Şanlıurfa için, Şanlıurfalılar için, çocuklarımız, torunlarımız için Beyazgül’ün seçilmesini arzu etmiştik, Yüce Allah’a şükürler olsun 31 Mart’ta halk kendine yakışanı yaptı ve Zeynel Bey’i tercih etti.

Beyazgül’ün hukukçu kimliğinin adil yönetim anlayışı açısından büyük bir avantaj olacaktır. Sayın Beyazgül Başkanın, ‘ben’ değil ‘biz’ düşüncesiyle hareket edeceğine inanıyorum. Dolayısıyla Şanlıurfa’ya katkısı olacak herkesle istişare edileceğini tahmin ediyorum. Biz buradayız, her ne kadar doyduğumuz yerde ikamet ediyorsak ta doğduğumuz yeri de unutacak kadar vefasız değiliz.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN