Mardin'den ünü uluslararası alana yayılan Mardin'in Artukbey Kahve ve Kuruyemiş Markası eski eşi tarafından hunharca katledilen Emine Bulut anısına bütün kadınlara gül vererek, saldırıyı kınadı. 

Türkiye ve yurt dışında 57 Şubesi bulunan kahve ve kuruyemiş markası, peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in İslam dinin kadınlara verdiği öneme atıfta bulunan hadislerin yazılı olduğu notları da içeren gülleri kadın müşterilerine hediye ederek, yapılan saldırıya tepkisini gösterdi.

"CİNAYETE SESSİZ KALAMAZDIK"
Toplumun tüm kesimlerinden büyük tepki alan vahşi cinayet için tepkisiz kalmayı düşünemediklerini kaydeden Artukbey Markası'nın sahibi işadamı Tacettin Yertüm, "Emine Bulut'un eski eşi tarafından üstelik kızının gözleri önünde bıçaklanarak ödürülmesi bütün toplumu olduğu gibi bizleri de derinden üzdü. Doğrusu defalarca izlediğim o acı görüntü gözlerimin önünden gitmiyor. Sosyal sorumluluğu her zaman kendine ilke edinmiş bir marka olarak kadınlarımıza karşı saygımızı bu vesileyle bir kez daha hatırlamamız gerektiğini düşündük. Peygamber efendimiz, cennetin ayakları altında olduğuna vurgu yaptığı kadınlarımızın bir çiçek, bir gül olduklarını ve kadınlarımıza karşı her zaman saygı ve sevgi içerisinde olmamız gerektiğini müşterilerimize ve yoldan geçen bayanlarımıza gül hediye ederek atıfta bulunmuş olduk. Bir daha böylesi kötü olaylarla karşılaşmamak için hepimize düşen görevlerin olduğunun farkındayız."diye konuştu.

Kendilerine gül uzatılan bayanlardan Zeynep Demir, yaşanan cinayetin ailece kendilerini derinden üzdüğünü anlattı. Haberin yayınlandığı sırada aynı haberi çocuklarıyla izlemekten kaçındıklarını anlatan Demir, "Benim iki çocuğum var. O haberi çocuklarıma izletmek istemedim. Beni çok etkiledi. Dün üzüldüğüm haberden dolayı bugün çarşıda gezerken benimle ve bizimle aynı üzüntüyü paylaşanların olduğunu görmek benim için önemli bir teselli oldu. Artukbey'i bu sosyal sorumluluğu ve sosyal olaylardaki hassasiyetinden dolayı kutluyorum. Kırıkkale'de bir bayanın öldürülmesinden sonra bayanın anısına Mardin'de gül almak güzel bir teselli oldu" şeklinde konuştu

"BÖYLE BİR TEPKİYLE KARŞILAŞMAYI BEKLEMİYORDUM"
Mardin'in tarihi ve turistik yerlerini gezmek üzere gelen İzmirli Ayşen Çelik ise; Mardin'de böylesine anlamlı bir tepkiyle karşılaşacağım aklımın ucundan geçmezdi. Doğu şehirleri filmlerden, dizilerden ve yapılan haberlerden hep farklı anlatılmış idi. İki gündür buradayım, hem insanların sıcaklığı hem de nezaketleri bütün algılarımın değişmesine neden oldu. Yaşanan cinayete gösterilen bu tepki karşısında hayran kaldım. İnşallah bir daha böyle cinayetlerle karşılaşmayız." dedi.