- Sakarya Emniyet Müdürlüğüne atanan Pınarbaşı: 
"Kobani olayları sürecinde plaka tanıma sistemini kapatanlar, devletten maaş alan bizim memurlarımızdı"

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünden Sakarya Emniyet Müdürlüğüne atanan Eyüp Pınarbaşı, "Kobani olayları sürecinde plaka tanıma sistemini kapatanlar, devletten maaş alan bizim memurlarımızdı." dedi.

Pınarbaşı, emniyet müdürlüğünde düzenlenen törenle, görevi Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne atanan Veysel Tipioğlu'na devretti.

Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Pınarbaşı, Ayn-el Arap'taki (Kobani) savaştan önce zor bir coğrafyada göreve başladığını ve büyük olayları başarıyla atlattıklarını söyledi.

Türkiye'nin 7 Şubat MİT krizi, Gezi olayları, 17-15 Aralık operasyonları ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi çok önemli olayların üstesinden başarıyla geldiğini belirten Pınarbaşı, "Gördüğünüz gibi AK Parti il başkanı, CHP il başkanı ve MHP il başkanı, hepimiz birlikteyiz. Bu birlikteliğin bütün Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum. Çünkü biz burada görev yaparken hepsinin yardımını aldık, herkesin desteğini aldık. Bu destekle başarılı olduk." diye konuştu.

FETÖ'nün küresel güçlerin oyuncağı olduğunu, Türkiye'ye büyük zararlar verebileceğini ve buna göre tedbirler alınması gerektiğini her platformda dile getirdiklerini hatırlatan Pınarbaşı, şöyle devam etti:

"Burada Kobani olayları sürecinde plaka tanıma sistemini kapatanlar, devletten maaş alan bizim memurlarımızdı. Alınan istihbaratı verilmesi gereken yerlere vermeyenlerin devletten maaş alan, 14 yaşındayken devletin alıp, yedirip içirdiği, 8 yıl boyunca okuttuğu kişilerin, devlete ve millete zarar vermek için her türlü ihanetin içerisinde olduğunu biz bu zorlu coğrafyada gördük. Bunu herkesle paylaşmaya çalıştık. Bu paylaşımlar sırasında yaptığımız iş ve işleyişler, aldığımız önlemler de bütün bu zorlu süreçleri hepinizin şahit olduğu üzere güzel bir şekilde bitirdik. Burada beni duygulandıran görüntü hem iktidar hem ana muhalefet partisi hem de MHP il başkanlarının beni uğurlamaya gelmesi oldu. Bu Türkiye'ye de bir mesajdır, Çanakkale ruhudur, Yenikapı ruhudur. Herkese çok teşekkür ediyorum."

Tipioğlu da görevlerinin devlet ve vatandaş arasındaki güven bağını kuvvetlendirmek olduğunu, bu maksatla aksiyonel polisliğe, önleyici polisliğe önem vereceklerini kaydetti.

Suç işlenmeden önlem alma konusunda mirası devam ettireceklerini kaydeden Tipioğlu, "Şanlıurfa zor bir coğrafya, ülkemizin içinde bulunduğu konjonktürden de kaynaklanan sıkıntılar var ama biz buraya, bu devlete, bayrağa, insanlara, Şanlıurfalılara yüreğimizin yettiğince, elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışacağız. Ümit ediyorum ki bayrağı aldığımız yerden daha üst noktalara taşıyacağız." şeklinde konuştu.

Vali Göngör Azim Tuna ise Pınarbaşı ve Tipioğlu'na yeni görevlerinde başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Pınarbaşı, kendisini uğurlamaya gelenlerle vedalaştıktan sonra kentten ayrıldı.