İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende acemilik eğitimini tamamlayan 365. kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi.

Törende konuşan Vali Güngör Azim Tuna, vatanlarını canlarından üstün tutan, büyük bir azimle emsalsiz fedakarlıklarla bağımsızlığa ve özgürlüğe sahip çıkan bir milletin evlatları olarak büyük bir onur yaşadıklarını söyledi.

Bu özel günde erlerin heyecanını paylaşmak istediğini belirten Vali Tuna, şöyle konuştu:

"Askerliğin Peygamberler Ocağı olarak bilindiği ve Peygamber şehri olarak da iftihar edildiği kültürümüz askerliğe ve vatanseverliğe derin anlamlar yüklemektedir. Askerlik bir vatan görevi olmasının yanında gözbebeği olan evlatlarını askere bayram coşkusuyla uğurlandığı asker millet kavramının yegane örneğidir.

Ordu ve milletimiz ne zaman milletimize kastedilse bir vatanperverlik örneği bir kahramanlık destanı yazmıştır. Geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de milletimiz vatana kastedenler karşısında aynı destanı yaşamaya yazmaya devam edecektir. Bir erkeğin yaşamında önemli bir dönüm noktası sayılan bu görevi başarılı bir şekilde tamamladınız. Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyor gözlerinizden öpüyorum."

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu da erlerin Türkiye Cumhuriyetinin Atatürk ilke ve inkılaplarının teminatı olarak devletin bağımsızlık timsali olarak bayrağın huzurunda silah arkadaşlarıyla omuz omuza vererek namusları üzerine yemin edeceklerini belirtti.

Askerlerin toplu halde ant içmesinin ardından bir asker yaş kütüğüne plaket çaktı, yapılan tören yürüyüşüyle etkinlik sona erdi.

Törene,  20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ile gaziler ve erlerin yakınları katıldı.