Cumhurbaşkanı Erdoğan, avlanan teknelere “Rastgele olsun, kazancınız bol olsun, geleceğiniz aydınlık olsun” şeklinde anons yaptı.

Tarabya Köşkü'nden çıkıp Kalender Orduevi önünden balıkçı teknesine binen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarıyer açıklarında avlanan balıkçılara eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bulunduğu teknenin kaptan köşküne geçerek telsizden avlanan teknelere, “Cumhurbaşkanı kardeşiniz sizlere sesleniyor. Rastgele olsun, kazancınız bol olsun, geleceğiniz aydınlık olsun” şeklinde anons yaptı.

Kendisine el sallayan balıkçılara karşılık veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, balık avının tüm aşamalarını güverteden takip etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarabya Sahili'ne dönüşte, balıkçılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını da cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Tarabya Körfezi'nde gırgır tekneleriyle ağ atan balıkçılarla bir araya geldiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de buradaki komşularımız, özellikle Garipçe balıkçılarıyla, bir yerde de bir akrabalık oluştu, onlarla beraber olalım dedik. Aslında bir haftadır karşı koydaydılar. Bugün de Tarabya'ya geldiler. Onlarla birlikte o heyecanı paylaşalım istedik. O heyecanı paylaştık ve kendilerine bu noktada başarılar diledik” dedi.

Vatandaşlara daha fazla balık yemeleri tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, balıkçı esnafının sorunları hakkında da “Aslında bizde balık fiyatları düşük diyorlar ama halde bu fiyatların arttığını da söylüyorlar. Bunu da onların dilinden öğrenmiş olduk. Bazı sorunlarını da kendilerinden dinledik. Onu da hükûmetimizle paylaşacağım” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin sorusu üzerine avın iyi geçtiğini de dile getirdi.