AK Parti Eskişehir mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetin bir iddia ve icraat işi olduğunu vurgulayarak, “Hamdolsun bizde ikisi de var. İddiamız Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri hâline getirmektir. İcraatımız, geçtiğimiz 16 yılda ülkemizi 3,5 kat büyütmüş olmamızdır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Eskişehir mitingine katıldı. Vilayet Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

AK Parti’nin, 16 yıldır Türkiye’ye sadece eser kazandırıp hizmet verdiğini ve bu ülkede herkesin hak ve özgürlüğünün, refahının teminatının AK Parti olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 yıldır, terör örgütleri ve onları destekleyenlerin dışında bu ülkede hiç kimsenin incitilmediğini ifade etti.

“TERÖRİSTLERE KARŞI TAVİZSİZ BİR MÜCADELE YÜRÜTÜYORUZ”

“Milletimize karşı ne kadar hizmet aşkıyla doluysak, teröristlere karşı da o derece tavizsiz bir mücadele yürütüyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Harbi’nin beş büyük savaşından üçünün verildiği yer olan Eskişehir’in, bu konuda kendilerini en iyi anlayacak şehir olduğunu, demokrasiden ve kalkınmadan geri adım atılmasına izin vermeyeceğini belirtti.

Kendilerini diğer adaylardan ve partilerden ayıran farkın; yaptıkları hizmetleri, hâlen yapmakta oldukları yatırım ve projeleri anlatmak ve bununla kalmayıp yapacakları projeleri milletin takdirine sunmak olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Peki ötekiler ne anlatıyor? Gençlerimizin deyimiyle ifade edeyim, ötekiler bol bol geyik muhabbeti yapıyor. Emin olun biz olmasak, kürsüde söyleyecek söz bulamayacaklar. Biz de arada bir latife olsun diye onlara takılmıyor değiliz. Ama bizim asıl gündemimiz yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerdir”  dedi.

“SON 16 YILDA ESKİŞEHİR’E 21 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK”

Son 16 yılda Eskişehir’e toplam 21 milyar liralık yatırım yaptıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yatırım ve hizmetlerin arasında; 2 bin 734 yeni dersliğin, 3 bin 495 yatak kapasiteli yükseköğrenim yurt binalarının,  Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin, bir teknokent ve 16 Ar-Ge merkezinin, 33 bin seyirci kapasiteli stadyumun, beşi hastane toplam 21 sağlık tesisinin, 9 bin 827 konutun, 221 kilometrelik bölünmüş yolun, şehri Bilecik İstanbul ve Ankara’ya bağlayan hızlı tren hattının da olduğunu hatırlattı.

Bin 81 yataklı şehir hastanesinin bu yıl hizmete açılacağını, 600 yataklı Yunus Emre Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yapımının sürdüğünü, şehrin hızlı tren hattıyla bu yıl Karaman’a, gelecek yıl Bursa, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas’a bağlanacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ulaşım, tarım, sulama ve diğer alanlarda yaptıkları ve yapımları devam eden hizmet ve yatırımlardan örnekler verdi.

ESKİŞEHİR, 2019 TÜRK DÜNYASI EĞİTİM BAŞKENTİ

Eskişehir’i, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan ettiklerini ve bununla ilgili şehirde yapılan yatırımları hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi de şehri 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti ilan ettiklerini duyurdu. Eğitimin her kademesindeki kurumuyla ülkenin en iyi eğitim altyapılarından birine sahip olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, proje ile ilgili çalışmaların ve gerekli hazırlıkların hemen başlayacağını kaydetti.

Siyasetin bir iddia ve icraat işi olduğunu vurgulayarak, “Hamdolsun bizde ikisi de var. İddiamız Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri hâline getirmektir. İcraatımız, geçtiğimiz 16 yılda ülkemizi 3,5 kat büyütmüş olmamızdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde Türkiye’yi 2 kat daha büyüttüklerinde Türkiye’yi dünyada ilk 10’a sokma hedefine ulaşmış olacaklarını dile getirdi.

Uluslararası pek çok şirketin, yeni havalimanıyla İstanbul’u küresel operasyon merkezleri arasına almaya hazırlandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlıkta bölgesel bir marka hâline gelen Türkiye’nin yüksek standart ve fiyat avantajıyla sağlıkta küresel bir marka olma yolunda ilerlediğini kaydetti.

Açıkladıkları seçim beyannamesinde 146 projelerinin olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Peki, muhalefetin adayları ne diyor? Mesela ana muhalefetin adayı ne yapıyor diye bakıyoruz, gördüğümüz şu: Bizim bu 146 projemizden sadece biri olan Millet Kıraathanelerinin içindeki keklere takılmışlar, onun peşinden gidiyor. Asıl kek işte bunlara denir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi cumhurbaşkanı adayının, komutanlara yaptığı hakaretten ne düşündüğü az çok anlaşılsa da, Türkiye’nin terörle mücadelesi konusunda, Türkiye’nin demokrasisine kasteden darbeciler, cuntacılar ve vesayetçiler hakkında ne düşündüğünün merak edildiğini belirtti.

FETÖ ELEBAŞININ ABD’DEN USULÜNE GÖRE İSTENMEDİĞİ İDDİALARI

Ana muhalefet partisi cumhurbaşkanı adayının, “Türkiye’nin FETÖ elebaşını ABD’den usulüne göre istemedi, sadece gazete kupürü gönderdi” açıklamaları üzerine, bir CHP heyetine, ABD’ye gönderilen belgeleri inceleme izni verdiklerini ve heyetin belgeleri incelediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu partinin genel başkanının da bir televizyon programında “Bu belgelere göre FETÖ elebaşının iade edilmesi lazım” dediğini hatırlattı.

Ana muhalefet partisi genel başkanı ile cumhurbaşkanı adayının konu ile ilgili birbirlerini yalanlayan demeçlerinin yer aldığı videoları vatandaşlara izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu duruma ana muhalefet partisi cumhurbaşkanı adayından cevap istedi ve “Veremez, çünkü bunlar yalanı söyler, iftirayı atar, sondan sonra da hiçbir şey olmamış gibi arkalarını döner giderler” diye ekledi.

“BUNLAR İFTİRADAN VE YALANCILIKTAN BAŞKA BİR ŞEY BİLMEZ”

Ana muhalefet liderine her seçimde yaptığı, “Seçimlerden birinci çıkamazsam siyaseti bırakacağım, sen de bırakır mısın?” teklifini şimdi ilgili partinin cumhurbaşkanı adayına yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Yapamazlar, söz verseler de yapamazlar, çünkü bunlar iftiradan, yalancılıktan, çarpıtmadan başka bir şey bilmez. Televizyon programında bir rektörümüze iftira atıyor, biraz sonra söylediği sözü yalanlanıyor, ‘rektör değil dekan’ diyor. Neresi bu? Millî Savunma Üniversitesi rektörüne ‘FETÖ’cü’ diyor. Tabii hemen rektör programa girmek istiyor. Diyor ki, ‘rektör değilmiş, dekanmış’ diyor. Daha sonra dekan devreye giriyor, dekan arıyor yalanlıyor. Diyor ki, ‘ya ne bileyim, bu kadar da üzerime gelme.’ Bunların hayatı yalan, bunlarda dürüstlük yok. Peki, öyleyse bilmediğin bir konuda insanları niye töhmet altında bırakıyorsun, niye vebaline giriyorsun?”

Söz konusu partinin haysiyet cellatlığından başka bir iş bilmediğini söyleyerek, yalancıdan, iftiracıdan bu ülkeye cumhurbaşkanı olamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisinin cumhurbaşkanı adayının seçimlerden sonraki yerinin genel başkanı gibi tarihin tozlu rafları olacağını söyledi.

“KİMSENİN UCUZ AYAK OYUNLARIYLA İRADENİZİ YOK SAYMASINA FIRSAT VERMEYİN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete seslendiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Oylarınıza sahip çıkın. İradenize sahip çıkın, demokrasiye sahip çıkın, kalkınmaya sahip çıkın, refahınıza sahip çıkın, huzura, istikrara, güvene sahip çıkın. Kimsenin ucuz ayak oyunlarıyla iradenizi yok saymasına fırsat vermeyin. Önümüz bayram, sakın öyle bayram tatiline gidip de dönmemezlik etmeyin, ‘nasıl olsa okullar kapandı’ deyip rehavete kapılmayın. Tatilin telafisi olur, ama sandığın telafisi olmaz. Siz iradenize sahip çıkmazsanız, siz oyunuza sahip çıkmazsanız, darbecilere ve onların siyasetçi kılığıyla sahaya sürdüklerine, teröristlere ve onların siyasetçi kılıklı yardakçılarına gün doğar.”