Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında muhalefete eleştiriler yöneltti. Açıklamalarında Güneydoğu vurgusu da yapan Erdoğan, CHP’ye bu bölge üzerinden yüklendi.
Erdoğan ‘’CHP’nin oralarda (Güneydoğu) en ufak bir hizmeti yok. Ondan dolayı Kürt kardeşlerimizin bunlara bakışı sağlıklı değil’’ dedi. 

Erdoğan’ın unutamadığı miting!

Erdoğan, seçim sürecinde gerçekleştirdiği Niğde ziyaretinden de övgü ile bahsetti. 16 yıllık siyasi yaşamında birçok kez Niğde’ye gittiğini belirten Erdoğan ‘’ Büyük coşku ve heyecan vardı. Meydan adeta tıklım tıklım dolmuş taşmıştı. Konuşmam boyunca oradaki heyecanı unutmam mümkün değil. Ardından Ömer Halis Demir şehidimizin kabrini ziyaret ettik’’ dedi.
Erdoğan, Bursa’ya gittiklerini, bu mitingi de unutmasının mümkün olmadığını vurgulayarak ‘’Bursa’da biz mitingimizi eski stadın olduğu yerde yaptık. Biraz gecikmeyle Bursa’ya ulaştım. Bu sıcağa güneşe rağmen Bursalı kardeşlerimiz bizleri beklediler. Onlarla muhteşem bir miting yaptık. Ardından 10 bini aşkın kişi ile bir iftar yaptık. Sonra da buraya geldik. Alan iyi görünüyor ve alan gittikçe ısınıyor. Normal yaz sıcaklığı değil, siyasi sıcaklık’’ dedi.