Türkiye, Ramazan Bayramı için camilere toplanıp saf tutarken sosyal paylaşım sitesi Twitter’den yayılan bir haberle sarsıldı. Bayram namazını eda etmek üzere İstanbul Ataşehir Mimar Sinan Camisi’ne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rahatsızlandığı haberi herkesin yüreğini ağzına getirdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, “Erdoğan rahatsızlandığı sırada ne yaptı?” başlıklı yazısında Erdoğan’ın sağlığına ve o gün neler olduğuna dair ayrıntılara yer verdi.

Erdoğan’ın Arife günü Şanlıurfa’da yoğun bir program gerçekleştirdiğini ve ardından sabah namazını kılmak üzere Ataşehir Mimar Sinan Camisi’ne geçtiğini aktardı.

SELVİ: ERDOĞAN'IN KADERİ, TÜRKİYE'NİN KADERİ OLDU

“Erdoğan’ın kaderi, Türkiye’nin kaderi oldu.” diyen Selvi yazısının devamında:

“Elbette ki Türkiye Cumhuriyeti Erdoğan’dan önce de vardı, Erdoğan’dan sonra da olmaya devam edecek. Ancak Ortadoğu’nun yeniden şekillendiği, ABD’nin PKK-PYD ile işbirliği yaptığı, FETÖ’yle mücadelenin sürdüğü, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yaşandığı bir Türkiye’nin bayram sabahı Erdoğan’sız kalmasını düşünebiliyor musunuz? Önemli olan şahıslar değil sistem olmalı. Ama bir de realite var. Erdoğan şu anda Türkiye’nin en önemli gerçeği.

O nedenle Erdoğan’ın sağlığı, Erdoğan’a rağmen korunmalı. Burada görev sağlık ekibinden önce Emine Hanım’a düşüyor. 16 Nisan referandumundan sonra Erdoğan’ın artık iki şapkası oldu. Biri Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, diğeri ise AK Parti Genel Başkanı.

Türkiye, dünyanın en belalı coğrafyasında yönetilmesi zor bir ülke. Cumhurbaşkanı’nın 3 günlük programı Batılı ülkelerin devlet başkanlarının 1 aylık programlarına denk. Ayrıca Erdoğan, bayram sabahı sanki hiçbir şey yaşanmamış gibi yine yüksek tempoda çalışmaya başladı.

Cumhurbaşkanı sıfatıyla ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin’le Katar-Suriye diplomasisini yürütürken, AK Parti Genel Başkanı şapkasıyla partinin yetkili kurullarıyla toplantılar yaptı. Haftaya ise Bakanlar Kurulu toplantısı ile başlayacak. Bakanlar Kurulu’nda Suriye’deki gelişmelerin yanı sıra, 180 günlük eylem planı görüşülecek.” ifadelerine yer verdi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ