Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kalemeydan İstanbul Kapısı önünde, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Belgrad Belediye Başkanı Sinija Mali, Başbakan Yardımcısı ve Altyapı Bakanı Zorana Mihajlovic, Ekonomi Bakanı Goran Knezevic ve Savunma Bakanı Aleksandar Vulin tarafından karşılandı.

Kalemeydan’da ziyaret güzergâhındaki yürüyüşü esnasında Belgrad Kalesi Etkinlikler Müdürü Relja Seratlic de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mekânın tarihine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Belgrad’ın tek camisi olma özelliğini taşıyan, 1570 tarihli Bayraklı Camisi ile Damat Ali Paşa Türbesini ziyaret etti.

Camiye gelişinde, Sırbistan Riyaseti Başkanı Sead Nasufoviç, Sabor Başkanı Muhamed Yusufspahiç, Belgrad Müftüleri Abdulah Numan ve Mustafa Yusufspahiç ile caminin imamı Mehmedi Ramadan tarafından kapıda karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, camideki tarihî eserlerle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

SİMİT VE ÇAY İKRAMI

Her iki ziyaretinde de halkın ve Sırbistan’da bulunan Türk vatandaşların yoğun ilgisi ve sevgi gösterileri ile karşılaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Ziyaretlerinin ardından Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç ve ziyarete eşlik eden bazı bakanlarla birlikte, bir Türk yatırımcının iş yerini de ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a burada simit ve çay ikram edildi.