ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki "Orman Bakanlığı Toplu Açılış Töreni"nde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eskiden baraj gibi, büyük altyapı projeleri gibi işleri yabancı firmalar, yabancı müteahhitler yapardı. Çünkü ülkemizin bu konudaki birikimi çok sınırlıydı. Biz tüm çalışmalarımızda olduğu gibi altyapı yatırımlarında da yerli ve milli bir anlayışı öne çıkardık. Anladın mı Kemal?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Ey Kılıçdaroğlu duy, duy. Kulağın var duymazsın, gözün var görmezsin, ağzın dilin var hakkı hakikatı konuşamazsın. Adeta 5 sente muhtaç Türkiye'yi yılda ortalama 13 milyar dolar doğrudan uluslararası sermaye yatırımı yapılan bir ülke haline bu iktidar getirdi." şeklinde konuştu.

"Tilki yetişemediği üzüme 'koruk' dermiş"

Sadece 2005 yılından bu yana 9,2 milyon kişiye ilave istihdam oluşturduklarını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Büyümede her seferinde tüm dünyayı şaşırtıyor, beklentileri alt üst eden rakamlara ulaşıyoruz. Tilki yetişemediği üzüme 'koruk' dermiş. Bunun örneği Kılıçdaroğlu'dur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maalesef ülkemizin bunca sorunu, sıkıntısı arasında bir de anamuhalefet partisinin başındaki zatın hezeyanlarına cevap vermek zorunda kalıyoruz. Ben milletimin karşısına bu tarz konularla çıkmaktan inanın utanıyorum, hicap duyuyorum ama karşımdaki zatta ve aynı kafadaki kesimde utanma, arlanma, hakka, hukuka riayet diye bir anlayış olmadığı için mecburen bu konulara girmek zorunda kalıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Rezil kepaze oldu"

"(Kılıçdaroğlu) Bir ara şahsımla alakalı 'İsviçre'de hesaplarım olduğunu' söyleyip durdu. Kendisini ispata davet ettiğimde belge gösteremedi, rezil kepaze oldu." diyen Erdoğan, "Kendisine çok açık, net söyledim. 'İspat et, ben bu görevi bırakacağım, Başbakanlıktan çekileceğim.' dedim. İspat yok. Şimdi bu defa aynısını söylüyor. 'İspat et, ispat ettiğin anda ben Cumhurbaşkanlığını, siyaseti bırakacağım.' dedim. Ama sen de CHP'nin başına bela olmaktan çekil, bu milletin başına da bela olmaktan çekil." şeklinde konuştu.