Şanlıurfa'da bir camide sabah namazında toplanarak İdlib'de yaşamını yitiren Suriyeliler için dua eden vatandaşlar saldırıya tepki gösterdi

Şanlıurfa'da sabah namazında bir araya gelen vatandaşlar, Esed rejiminin İdlib kentindeki klor gazı içerikli kimyasal silah saldırısında hayatını kaybedenler için dua etti.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin de aralarında bulunduğu grup, sabah namazı vaktinde Dergah Camisi'nde toplanarak Kur'an-ı Kerim okudu.

İl Müftüsü İhsan Açık, sabah namazının kılınmasının ardından Suriye'deki savaş mağdurları ve bütün Müslümanlar için dua ettirdi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, etkinlikte yaptığı açıklamada, Suriye'deki savaşın katliamlarla 7'nci yılına girdiğini belirterek saldırıyı kınadı.

Kimyasal saldırının ülkenin kuzeyindeki İdlib ilinin Han Şeyhun beldesinde gerçekleştiğini hatırlatan Gerem, "Bu insanlar zulümle katledildi ve bütün dünya buna seyirci kaldı. Bir kez daha canımız yandı, vicdanlarımız sızladı. Müslümanlar olarak yapabileceğimiz bir eylem ile Hazreti İbrahim'in makamında sabah namazında dua ettik." dedi.

Suriye'deki savaşan bir an önce bitmesini dileyen Gerem, bütün Müslümanları Suriye halkı için dua etmeye çağırdı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Doğu ve Güneydoğu Bölge Koordinatörü Behçet Atila da Müslümanların öldürülebileceğini, sürgün edilebileceğini, kimyasal saldırılara maruz kalabileceğini ancak bitirilemeyeceğini vurguladı.

Müslümanların 10 kişi de kalsalar mutlaka zulme "dur" diyeceğini dile getiren Atila, "Müslümanların temel problemi beraber olamayışımızdır. Artık Müslümanların uyanması, beraber hareket etmesi gerekmektedir. Allah'ın izniyle İslam'ın zaferinin yakın olduğunu herkes, hepimiz göreceğiz." diye konuştu.