Başkan Özyavuz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, eski bakanın sosyal medyadaki paylaşımını açıklamasını, cahilce, yeterli bilgiden mahrum talihsiz bir paylaşım olarak değerlendirdi.  Başkan Özyavuz, “Bakanlık gibi devlet yönetiminde söz sahibi bir makamı işgal etmiş bu şahıs ırkçılık yapmakta, kişisel duygularını dayanağı olmayan verilerle dışa vurmaktadır. Kendisini şiddetle kınıyorum” dedi.

Başkan Özyavuz, eski Bakan Yücel’in  ‘’Dünya nüfusunun yüzde 5’ini oluşturan Arapların, üretilen silahların yüzde 50’sini satın aldıkları ve bu silahlarla birbirlerini öldürdüklerini, Dünyadaki göçmenlerin yüzde 60’nın Araplardan oluştuğunu, ortak düşmanları İsrail’e karşı sadece beddua ile savaştığını biliyor musunuz? Şeklindeki paylaşımının Araplara hakaret olduğunu ifade etti.

ÖZÜR DİLEMELİ

“Araplara hakaret etmek hiç kimsenin haddi değildir” diyen Başkan Özyavuz, açıklamasında, söz konusu kişinin arap halkından özür dilemesi gerektiğini belirterek, “Bir yanda Arap, diğer yanda İslam düşmanlığı….. İşte dünyamızı kirleten bu tür zihniyetlerdir.” İfadelerine yer verdi.

MEDYAURFA.COM