Cumhurbaşkanı Erdoğan, buranın yanı sıra, Konya ve Eskişehir’deki statların yerine de Millet Bahçeleri yapılacağını açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamasının ardından gözler Şanlıurfa’ya çevrildi! Şanlıurfa’da yıkılan 11 Nisan stadyumunun yerine AVM yapıldı. Vatandaşlara sunulan projede büyük çoğunluğunun yeşil alan gözüktüğü proje yerine, kimsenin bir şeye benzetemediği bir alışveriş merkezi yapıldı. Projeye vatandaşlar uzun süre tepki gösterdi ve defalarca mahkemelik oldu fakat iptal edilmesi konusunda her hangi bir sonuç alınamadı. Şimdilerde ise 11 Nisan Stadyumunun yerine yapılan ve kentin kalbine hançer gibi saplanan Novada Park AVM, otoparkın küçültülüp, AVM’ye katılacağı iddiaları ile gündemde.

İşte Erdoğan’ın o açıklaması…

 “Önemli ipucu vereyim bunu kimseden duymamışsınızdır. O da şu, biz çevreciyiz. Bugüne kadar biz diktiğimiz ağaçlarla milyarlarca ağaçlarla nam salmış bir iktidarız. Şimdi yeni bir adım daha atacağız. Bazı illerimizde millet bahçeleri kuracağız. Örneğin Konya stadının yerine biz orada bir millet bahçesi, Eskişehir’in eski stadın olduğu yere biz millet bahçesi. İstanbul, en büyük müjde bu belki acele ettim ama söylemem lazım. İnşallah havalimanının olduğu yere biz millet bahçesi yapacağız. Atatürk Havalimanı var ya millet bahçesi olacak. Mevcut havalimanını dev millet bahçesi haline getirmek suretiyle artık şehrin merkezinde millet bahçesi olsun. Müjde, İngiltere’nin şuranın şöyle bahçeleri var bizim de var diyeceğiz. 29 Ekim’deki açılışla birlikte burada yoğun çalışmalar başlayacak. Ankara’da eski statların yeni statlara dönüşmesiyle elimizdeki büyük alanları buna dönüştüreceğiz. İstanbul’da ilginç olan yerlerden bir tanesi de Maslak’ta alan var. Orasını da yine millet bahçesine dönüştürelim istiyoruz. Bu müjdeler fena değil.”