TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Malatya'da Cemal Gürsel Mahallesi'ndeki 13 evin kapısına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atılmasına ilişkin, "İçişleri Bakanımız bu durumun provokasyon olduğunu, tüm emniyet güçleriyle konunun araştırıldığını iletti. Tüm emniyet güçleri, kimin provokasyon amacında olduğunu araştırıyor." dedi.

Genel Kurulda "torba tasarı" olarak bilinen, Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.

Görüşmelerde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Malatya'da Cemal Gürsel Mahallesi'ndeki 13 evin kapısının kırmızı boyayla işaretlendiğine yönelik haberlerin basında yer aldığını belirterek, "Alevilere inançları ve yaşam felsefeleri nedeniyle cephe alan bir anlayış tarafından bu işaretlemelerin yapılmış olması endişesini vatandaş orada yaşamaktadır." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Bahçekapılı da Alevilerin ülkenin asli unsuru olduğunu, böyle bir şey varsa bunun tehlike yaratacağını vurgulayarak, konuyu takip edeceğini bildirdi.

 Bahçekapılı, Genel Kurula ara verdiği sürede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü aktararak, şunları söyledi: 

"İşaretlenme olayı sabaha karşı saat 02.00-03.00 civarında olmuş, ancak bu bilinmeden, bu sabah Malatya Valisi bütün Alevi dernekleri ve Alevi dedeleriyle birlikte bir kahvaltıda beraberlermiş. Kimsenin haberi yokmuş. Bu toplantıdan sonra bu durum öğrenilmiş. Hem Cumhuriyet Halk Partisi'nin İl Başkanı'na Sayın Veli Ağbaba telefon etmiş, ilgilenmiş hem de Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı bu konunun üzerinde. İçişleri Bakanımız bu konunun bir provokasyon olduğunu ve bütün emniyet güçleriyle bu konunun araştırıldığını bana iletti. Şu anda tüm emniyet güçleri, kimin provokasyon amacında olduğunu araştırıyor."