İki kişinin hayatını kaybettiği silahlı kavganın kavganın ardından yapılan asayiş uygulamasında çeşitli suçlara karıştıkları belirlenen 122 kişi hakkında işlem yapıldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklandı, 38'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şanlıurfa'da iki kişinin hayatını kaybettiği silahlı kavganın ardından yapılan asayiş uygulamasında çeşitli suçlara karıştıkları belirlenen 122 kişi hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 27 Eylül'de merkez Eyyübiye ilçesinde çocuk kavgası olarak başlayan olaya ailelerin de karıştığı, daha sonra yaşanan süreçte kasten öldürme ve yaralamanın gerçekleştiği belirtildi.

Daha sonra olayla ilgili sosyal medya üzerinden halkı kin ve nefret duyguları ile tahrik edici paylaşımlar yaparak çıkarılmak istenen olaylara karşı yürütülen çalışmalar kapsamında operasyonlar yapıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Genel güvenliğin tehlikeye sokulması, 2911 sayılı kanuna muhalefet, suç işlemeye tahrik, iş yerlerinden hırsızlık suçlarından 122 kişi yakalanmıştır. Bu kişilerden 68'i alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, 54'ü gözaltına alınmış, adliyeye çıkarılan bu kişilerden 38'i adli kontrol altına alınmış, 6'sı tutuklanmıştır. Yakalanan yaşı küçük 10 şüpheli ise ilerleyen zamanlarda adliyeye intikal ettirilecektir."