Milletvekili Fakıbaba, Şanlıurfa’da yaptığı görüşmelerde kendisine iletilen talepleri Ankara’da ilgili makamlara hem sözlü hem de yazılı olarak iletiyor.

Aralık ayında Harran ilçe teşkilatını ziyaret eden Fakıbaba; birtakım gezi ve ziyaretlerde bulunarak halkın ve bürokratların taleplerini aldı.

Harran ziyaretinde Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz  Çevre ve Şehircilik Bakanlığından talep ettiği 11 adet  muhtelif  özelliklerde iş makinesi için Fakıbaba’nın da desteğini istedi. Fakıbaba, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz’un talebini Çevre ve Şehircilik Bakanı  Mehmet Özhaseki’ye ileterek İlçe Belediyesinin  desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Harran Ören Yeri Kazı Başkanı Prof.Dr. Mehmet ÖNAL  ise; Tarihin gün yüzüne çıkarılması için kazılar için tahsis edilen yıllık 100.000.- TL ödeneğin  artırılmasını istedi. Ayrıca 75 işçinin de İş-Kur’dan istihdam edilmesi gerektiğini Fakıbaba’ya iletti. Fakıbaba 75 işçi talebini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bildirdi. Kazı çalışmaları için ise Yıllık 200.000.TL ödenek sağlanmasını Kültür ve Turizm Bakanlığından talep etti.

Çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Fakıbaba; Harran ilçesinin tarihi ve kültürel değerlerini göz önüne  almalı ve  ilçe Belediyemizin daha iyi hizmet etmesi için araç desteğinin sağlanması gerektiğini ifade etti.  Tarihe ışık tutan Harran’ın  Urfa Turizmi açısından önemli olduğunu kazıların ara vermeden devam etmesi gerektiğini belirtti.  Fakıbaba; Biz Millete hizmet için bu göreve talip olduk. Halkımızın bize tevdi ettiği göreve layık olmak ve aldığımız maaşı hak etmek için çalışıyoruz. Halkımızın ve Urfa’nın menfaatleri için gayret sarf ediyoruz.’’ Dedi.