Bir süre önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı şehircilik şurası sonrasında AK Parti Şanlıurfa Milletvekil Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, kentte Yerel Yöneticilerle bir dizi görüşmelerde bulundu.  

On yıllık Belediye Başkanlığı döneminde çalışmalarıyla halkın teveccühünü kazanan Fakıbaba, bu nedenle “Şehirleşmenin Yeni Vizyonunda Yerel Yönetimlerin Rolü” Şurası sonrasında 4 ay sürecek çalışmada Komisyon Başkanı seçildi. 

Şehirlerin yeni vizyonunda yerel Yöneticilerle yaptığı ziyaretler çerçevesinde geçen hafta içinde Şanlıurfa’da İlçe Kaymakamlarını, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’u ziyaret etti.

Fakıbaba, bu ziyaretler sırasında yerel yöneticilerden hem çalışmalar hakkında bilgi aldı hem de Büyükşehir Yasasında yaşanan aksaklıkları istişare etti. Halkın taleplerini de göz önünde bulunduran Fakıbaba, Başkanı olduğu komisyonda görüşülmesi ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için yerel yöneticilerin görüş, öneri ve taleplerini not aldı. Kentsel dönüşümden, yeşil alanlara, spor tesislerinden yeni yaşam alanlarına kadar bir çok konuda yerel yöneticilerle görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaretlerle ilgili görüşlerini aktaran Fakıbaba, Büyükşehir yasasıyla yerelde bir takım sıkıntılar yaşandığını bununda halka olumsuz yansıdığını belirtti. Görev tanımlarının gözden geçirilmesi, halkımıza daha kaliteli hizmet sunulması, bürokrasinin azaltılarak daha seri hizmet vermesi için yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu da belirterek ‘’Yerelden aldığımız talepleri komisyonda akademisyenlerle değerlendirerek yasal düzenlemelerin yapılmasını sağlayacağız. Yerel yöneticilerimizin bilgi ve birikimleriyle komisyonların yapacağı 4 aylık çalışma sonrasında şehirlerimize yeni vizyon kazandırılacaktır. Böylece Şehirlerimiz daha düzenli, daha temiz ve yeni kimlikler kazanacaktır. Bu ziyaretlerimiz sadece ilimizde değil Türkiye genelinde devam edecektir’’ dedi.