Katar Sanayi ve Ticaret Odasından yapılan yazılı açıklamaya göre, 6. Uluslararası Katar Tarım Fuarı "Agriteq 2018" etkinlikleri sırasında gerçekleşen görüşmede, tarım ve gıda güvenliği alanlarında iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik iş birliği ilişkilerini güçlendirmenin yolları ve Türkiye-Katar ortak projelerinin hayata geçirilmesi ele alındı.

Bakan Fakıbaba, görüşme sırasında yaptığı açıklamada, iki ülkenin ekonomisine hizmet edecek projelerin hayata geçirilmesi ve ortaklığın güçlendirilmesi için Türk ve Katarlı iş adamlarının değerlendirebileceği birçok fırsatın var olduğunu dile getirdi.

Fakıbaba, Türkiye'nin, gıda endüstrisinde deneyim sahibi olduğunu ve Katar pazarına farklı gıda ve tarım ürünleri tedarik edebileceğini söyledi.

Bugün açılışı yapılan ve üç gün sürecek fuara 36 ülkeden 313 şirket katılıyor.

Fuara Türkiye'den de yaklaşık 40 şirket katılırken, Türk Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı için özel bir köşe ayrıldı.

Bakan Fakıbaba, açılış öncesinde Türk iş adamlarıyla toplantı gerçekleştirmişti.

Fuarda tarıma ilişkin konuların görüşüleceği oturumlar, rapor sunumları, gelişmekte olan ülkelerde tarım sektörünü destekleyecek son teknikler ve imkanlara ilişkin sunumlar yapılacağı kaydedildi.