Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde FETÖ soruşturması kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen dershane binası, üniversite hazırlık kursu olarak hizmet vermeye başladı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle hizmete giren hazırlık kursunda 310 öğrenci üniversiteye hazırlanıyor. Kursu ziyaret eden İl Milli Eğitim şube müdürlerinden Abdulkadir Yavuz ve Mehmet Ercan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu öğrencilerle sohbet etti, çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelinde eğitim kalitesinin yükseltilmesi konusunda çeşitli çalışmalar yürütüklerini söyledi.

Bir tesisi daha milletin hizmetine sunmanın gururunu yaşadıklarını belirten Yavuz, " Daha önce FEM Dershanesi olarak kullanılan bu binayla ilgili ilçe kaymakamlığımızın bir çalışması vardı. SODES kapsamında bu bina daha önce dershane olarak kullanıldığı için hazırlık kursları için uygundu. Bugün kursumuzu ziyaret ettik, öğrencilerimizle sohbet ettik. Bu kadroyla bu yıl daha büyük başarılar bekliyoruz. İmkan verildiğinde çocuklarımızın başarı olmaması için hiçbir neden yok, ben bu ışıltıyı öğrencilerin gözlerinde görüyorum." diye konuştu.