Fiat Egea, ocak-haziran döneminde ulaştığı toplam 20 bin 52 adetlik satış rakamıyla bu yılın ilk altı ayında da Türkiye'nin en çok tercih edilen modeli oldu. 

Fiat'tan yapılan açıklamaya göre, lansmanından bu yana gerek Türkiye , gerekse yurt dışı pazarlarda başarılı bir satış grafiği sergileyen Fiat Egea Ailesi, bu yılın ilk altı ayında da Türkiye’nin en çok tercih edilen modeli oldu. Ocak-haziran döneminde ulaştığı toplam 20 bin 52 adetlik satış rakamıyla dikkatleri üzerine çeken Fiat Egea model ailesinin aynı dönemdeki amiral gemisi ise 17 bin 709 adetlik satış ile Egea Sedan oldu. 

3 ayrı karoser, 5 ayrı donanım seviyesi, 2 ayrı otomatik şanzıman seçeneği, 2’si turbo dizel motor olmak üzere toplam 4 motor seçeneğine sahip olan Fiat Egea, 57 bin 900 TL’den başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla satın alınabiliyor. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Fiat Önkol Otomotiv Genel Müdürü Arif Önkol, Fiat'ın pazar payının ilk altı aylık döneminin, bir önceki yılın aynı dönemine göre yükselttiğini belirtti. Fiat'ın bayileriyle her geçen gün daha çok müşteriye ulaştığını da ifade eden Önkol ''Otomobil pazarı geçen yıla göre yüzde 10 daraldı. Buna rağmen Fiat markası satış oranını arttırdı. Bu başarı da özellikle de birçok karoser modeli olan Egea'nın çok önemli bir payı var. Egea yine en çok tercih edeile model oldu.'' dedi.  

Önkol Ega modelinin satış rakamının 2015 yılından bu yana 64 bin adede ulaştığını da bildirdi.