Her yıl binlerce engelli araç alıyor ancak alacağı aracı test etme imkanı bulamıyordu.

Sosyal sorumluluk projesi olarak Türkiye de ilk kez Fiat Engelsiz hareket projesi Engelli sürücüler için Fiat 500 L ve Fiat Egea araçlara özel aparatlar takıldı ve Test sürüşü araçları olarak deneme sürüşü imkanı, keyfi ve özgürlüğü yaşatıyor.

Kullandığı aracı almadan önce test sürüşü yapma imkanı bulamamış, araç değiştirmeden önce farklı araç test etmek isteyen, kullandığı araç dışında farklı araçlarda deneyim kazanmak isteyen Engelli sürücüler, sürücü adayları ve ağır engellilerin yakınlarını deneme sürüşü keyfi ve özgürlüğünü yaşamak için Önkol Otomotiv’e geldiler.

Fiat Engelsiz hareket projesi süresince uygulanan çeşitli imkan ve kampanyalardan da faydalanabilmek için bilgiler aldılar. Proje kapsamında Engelli aparatları ücretsiz olarak takılıp hediye ediliyor. Çeşitli kampanyalar ve imkanlar da sunuluyor.

Etkinliğe Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı ve Otizm ve Engelli Dernekleri Federasyonu başkan yardımcısı Adem Kuyumcu'da katılarak gelen katılımcılarla sohbet ederek, ÖTV ve MTV Muafiyetleri, Sürücü belgesi alma süreci, Sağlık Raporu alma sürecine ilişkin sorunlara çözümler ve öneriler sundu.

Engelli Katılımcılar bilgilendirmeden sonra test sürüşleri yaptılar.

Herkes çok memnun oldu. Aparatlar ve araçlar beğenildi. Tüm otomotiv firmalarından aynı duyarlılığı beklediklerini her firmada engelliler için test aracı olması gerektiğini özellikle belirttiler.

Bu imkanı sağlayan Fiat Önkol Otomotiv Genel Müdürü Arif Önkol'a teşekkür ettiler.

Etkinlikte, Fiat Önkol Otomotiv Satış Müdürü Hayati Yıldız'da hazır bulundu.