Mentör - öğrenci görüşmelerine katılan ŞUTSO Meclis Üyesi Cevahir Asuman Yazmacı, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; projeye Türkiye genelinde 1492 başvurunun alındığını, Şanlıurfa’dan ise 20 başvurunun kabul edildiğini ifade etti.

C.Asuman Yazmacı değerlendirmesinde, Türkiye’de sadece 15 ilde gerçekleştirilen Geleceği Yazan Kadınlar Projesi’nde kursiyerlerin Android 201, Android 301 ve son olarak da Android 401 eğitimi aldıklarını, bu eğitimlerin ardından yazılan projelerin değerlendirmeye alınarak;  hedef kitlesi,  sektör ve pazar analizi,  rekabet analizi, ürün yol haritası, finansal bilgileri, pazarlama ve satış planları gibi hususların incelendiğini, 23 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek il sınıf birincisi seçimi için, ön değerlendirilmelerde bulunulduğunu kaydetti.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu projenin Şanlıurfa aşamasında ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını da aktaran C. Asuman Yazmacı “Geleceği Yazan Kadınlar Projesi’nde 24 Temmuz–10 Eylül 2017 arasında Proje Geliştirme Aşaması,  16- 17 Eylül’de Proje Sunumları alındı, 23 Eylülde ise finalist seçimleri yapılacak. Finalist projeler 6 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilecek Ara Finale katılacak, başarılı olan projeler 23 Ekim’de büyük finalde ilan edilecek. Eğitim alan kadın kursiyerlere projenin sonraki aşamalarda başarılar diliyor, finalist olacak projeler çıkarmalarını bekliyorum” dedi.