Haliliye ilçesinde yer alan Akçalı köyüne giden 30 genç Akçalı İlkokulunu ziyaret ederek çocuklarla dolu dolu bir gün geçirdi. Şanlıurfa Gençlik Merkezi gönüllüleri Akçalı öğrencileri ile birlikte “Merkezim Her Yerde Projesi” kapsamında eski sokak oyunlarından sek sek, topaç çevirme, yakan top gibi oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçirdi.

GENÇLER, ÇOCUKLAR İÇİN OYUN ALANI OLUŞTURDU

Gençlik merkezi gönüllüleri evde kendi elleriyle hazırlamış oldukları yemekleri Akçalı köyündeki kardeşleri ile paylaşarak okulda piknik yaparken Resim Eğitimi bölümünde okuyan gençler ise okul bahçesinde öğrencilerin oynayabileceği oyun alanları oluşturdu.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığının Genç Dönüşüm projesi kapsamında daha önce toplanan kalem setlerini de Akçalı İlkokul öğrencilerine dağıttı. Bunun yanı sıra her gönüllü genç bir kardeşine ufak hediyeler armağan etti.

“GENÇLİK MERKEZİM HER YERDE” PROJESİ

Şanlıurfa’nın sınırları içerisinde Gençlik Merkezini tanımayan genç ve çocukların kalmaması için sadece il merkezinde değil ilçelerde ve köylerde de faaliyetler yaptıklarını belirten Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, dokunamadıkları her çocuktan mesul olduklarını vurguladı.

“Gençlik Merkezim Her Yerde” projesiyle çocukların yüzünü gülümsettiklerini belirten İl Müdürü Keşküş, “Şanlıurfa’nın sınırlarında gençlik merkezimizi tanımayan genç ve çocuk kalmasın diye Şanlıurfa Gençlik Merkezimiz ‘Merkezim Her Yerde projesi’ ile gençlerimizin yanında olmaya devam ediyor. Bu haftada bir köy okulunu seçerek oradaki çocuklarımızın yüzünü gülümseten gençlik merkezimize ve gönüllü gençlerimize teşekkür ediyorum her zaman şunu söylüyorum dokunamadığımız her çocuktan ve her gençten bizler mesulüz bu yüzden elimizden geldiğince Şanlıurfa’daki gençlerimize ve çocuklarımıza dokunmak için projeler üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.