Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Sosyal İçerme Komitesi Eş-Başkanlığını yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı 'Göç Yönetiminde Yerel Düzeyde Koordinasyonu Güçlendirme Çalıştayı' sona erdi.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) 'Göç Yönetiminde Yerel Düzeyde Koordinasyonu Güçlendirme Çalıştayı' sona erdi. İki oturum şeklinde düzenlenen çalıştayın ilk oturumunda çalıştaya katılan kurumların tanıtımı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin göç çalışmalarını destekleyen diğer kamu kuruluşlarıyla tecrübelerinin haritalandırılması konuları ele alındı.

Tartışma ve önerilerin ardından başlayan ikinci oturumda ise 'İnsani müdahaleye dayanıklılık getirmede çok paydaşlı müdahale ve yerel yönetimlerin rolü' konu başlığı altında yerel yönetimlerin dahil olduğu çalışmalar için uygun ortamın geliştirilmesi adına öneriler sunularak, bu önerilerin uygulanması için gereken somut adımların yol haritasının hazırlanması ele alındı.

Merkezi, yerel, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kuruluşlara önerilerin de sunulduğu ikinci oturumun tamamlanmasının ardından öneriler raporlaştırıldı.
Katılımcıların dikkatle takip ettiği çalıştay akşam saatlerinde sona ererken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, çalıştaya katılan kurum temsilcilerine plaket takdim etti.