DSİ 15. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, Ortadoğu’nun en büyük balık üretim tesisinde incemeler de bulundu. Bölge Müdür Yardımcıları; Mehmet Hatipoğlu, Abdurrahim Kartal, Mehmet Şadansever, Metin İnci ve beraberindeki teknik ekip ile birlikte Atatürk Barajı Su Ürünleri Baş Mühendisliği Balık Üretim tesisine giden Bölge Müdürü Gökçe, burada hasat çalışmalarını inceledi.

DSİ Diyarbakır 10. Bölge ve Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürlüğünden, Atatürk Barajı Balık Üretim Tesisine gönderilen balıklandırma çalışmalarını da yerince inceleyen 15. Bölge Müdürü Gökçe, tesisle ilgili bilgi verdi.

Üretim kapasitesi 20 milyon yavru balık.

Bölge Müdürü Gökçe, Şanlıurfa-Adıyaman karayolu üzerinde ve Bozova’nın 22 kilometre kuzeybatısında bulunan tesisin 3 bin 850 metre çevreye sahip balıklandırılmış yapay göl ile üretim kapasitesinin yıllık 6-20 milyon yavru balık olduğunu bildirdi. 134 hektar üzerinde kurulu olan, 1100 m2 kapalı alana sahip enkübasyon binası, 10 adet 320 metrekare beton havuzu, 22 adet 74460 m2 toprak havuzu ile Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük tatlı su balığı üretim tesisi olduğunu da ifade eden Gökçe ‘’Atatürk Barajı Su Ürünleri Başmühendisliği, 1996 yılından bu yana üretim kapasitesini arttırarak çalışmalarını devam ettiriyor. 2016 yılında 11.5 milyon yavru balık üreten tesis, bu balıkları Atatürk Barajı Gölüne, Birecik Barajı Gölüne ve 10. Bölge Müdürlüğü olan Diyarbakır’ın baraj gölleri için balıklandırma faaliyetlerinde kullandı’’ dedi.

DSİ 15. Bölge Müdürü Gökçe, 2017 Faaliyet planlarını da açıkladı. Gökçe ‘’Faaliyet planlarında hedefimiz DSİ Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen rakamlar; 6.000.000 adet pullu sazan balığı (Cyprinus sp.) yavrusu ve 1.000.000 adet şabut balığı(Barbus grypus) yavrusudur. Her sene olduğu gibi bu sene de hasat çalışmalarına başlanmış olup 10. Bölge Diyarbakır, 20. Bölge Kahramanmaraş ve  Atatürk Baraj Gölü avlak sahaları içerisindeki balıklandırma faaliyeti çalışmalarına hız kesmeden devam edilmektedir. ‘’ dedi.