Mehmet Akif İnan Konferans salonunda gerçekleşen kongre ile mevcut Başkan Sedat Ertürk’ün yerine Genel Merkez tarafından ataması yapılan Mehmet Salih Saraç getirildi

Kongreye katılan AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, gençlere tavsiyelerde bulundu. Salonda konuşması yoğun alkış ve ilgi ile izlenen Gülpınar gençlere ‘’Sizler cehaletten kaynaklı değil, bilgiye, ilime, irfana dayalı, bilgi ışığında, imanınızla öz güven sahibi olarak bu davanın temsilcileri olacaksınız’’ dedi.

‘’Bir musibet, bin nasihattan evladır’’

Gençlerin yakıp yıkan değil, gönülleri inşa eden, gönüllere girmeye çalışan bir davanın temsilcisi olduklarını da ifade eden Gülpınar ‘’Gençlik artık nasihat alma çağını geride bırakmış bir konumda fakat ‘’Bir musibet, bin nasihattan evladır’’ demiş büyüklerimiz. Bizler musibet adına neler yapabilirizin, 7 yıllık milletvekilliği hayatımda değerli büyüğümüz, liderimiz, Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız şevk ve cesaretle gençlere nasıl örnek olabilirizin gayreti içerisinde olduk.’’ Dedi.

‘’Şanlıurfa gençliğinin hedefi birlik ve beraberliği sağlamak olmalı’’

Gülpınar, konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine de dikkat çekti. Müslüman dünyasının çektiği sıkıntıların temelinde birlik ve beraberliği gerçek manada idrak edememenin olduğunun altını da çizen Gülpınar ‘’Görünürde birlik ve beraberliğimiz var. Kabe’ye gittiğimiz de hepimiz çok güzel tavafımızı yapıyoruz, manasını da idrak ediyoruz ama iş birlik ve beraberliğe gelince sınıfta kalıyoruz. Herkes kendi evinin önünden sorumlu. Şanlıurfa gençliğinin birinci hedefi birlik ve beraberliği sağlamak olsun. Bu şuurla hareket etmezsek tüm makamların hepsi boş ve oturduğunuz makamlar işgalden öteye gitmez’’ dedi.

Kongreye Gülpınar’ın yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Kemalettin Yılmaztekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Başkan Yardımcıları Bahattin Yıldız, Faruk Bayuk, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik ve gençlik kolları teşkilatları katıldı