Belediye Başkanvekili Albayrak: 
- "İslam toplumunda önemli olan, vatandaşlarımızın bir araya geldiği camilerin, güzel, nezih ve temiz olmasını önemsiyoruz"

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan Halfeti Belediyesi, ilçe genelinde yaptığı çalışmalarla bakım ve onarım gerektiren camilerin ihtiyaçlarını tek tek gideriyor. 

Halfeti Belediye Başkanlığı görevine, İçişleri Bakanlığınca 4 ay önce KHK kapsamında vekaleten görevlendirilen Halfeti Kaymakamı Şeref Albayrak, göreve geldiği ilk gönden bu yana başkanlığındaki ekiple merkez ve kırsaldaki mahallerde vatandaşların taleplerini dinleyerek hizmet üretiyor.

Bu kapsamda özellikle köylerden gelen camilerin bakım ve onarım ihtiyaçlarının giderilmesi taleplerini hızla yerine getirmeye başlayan belediye, camilerin gerekli bakım ve onarım çalışmaları ile çevre düzenlemesini yaparak, vatandaşların nezih bir ortamda ibadetlerini yapabilmesine imkan tanıyor.

İlçe kırsalındaki Bozok, Fıstıközü, Gürlüce ve Sağmanlı köylerinde çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, ihtiyaç duyulan tüm camilerin bakım ve onarımını yapmayı planlıyor. 

- "Gecekondu şeklindeki cami yeniden yapılıyor"

Halfeti Belediye Başkanvekili Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halfeti'de yürüttükleri çalışmalarda ibadethanelere öncelik verdiklerini söyledi.

İslam toplumunda camilerin büyük önem taşıdığını ifade eden Albayrak, şunları kaydetti:

"Hizmet götüreceğimiz noktalarda önceliğimizi ibadethanelere verdik. İbadethaneler insanların bir araya geldiği ve toplandığı kutsal mekanlardır. İslam toplumunda önemli olan, vatandaşlarımızın bir araya geldiği camilerin, güzel, nezih ve temiz olmasını önemsiyoruz. Bu kutsal mekanlarda biz kilitli parke döşemesini ve çevre düzenlemelerini yapmaya başladık. Bazı camilerimizde özellikle tadilat bakım ve onarım gerekiyordu, 5 camimizin kubbesinin tamamını belediye imkanlarımızla yaptık. Hatta Çebek Mahallemizde camimizin gecekondu şeklinde olduğunu gördük ve hemen talimat verdik yıktık ve şu an yeni caminin temellerini attık. İnşallah yeni camimizi ramazan ayı içerisinde de ibadete açacağız."

- "Allah razı olsun"

Belediyenin cami onarımını yaptığı Durak köyünde ikamet eden 70 yaşındaki Ahmet Çoban, camilerine yapılan hizmetten mutlu olduğunu dile getirdi.

Belediyenin yaptığı çalışmayla camilerinin tertemiz bir görünüme kavuştuğunu ifade eden Çoban, "Şimdiki hali daha iyi oldu. Sağolsun belediyemiz tertemiz yaptı. Allah kendinden razı olsun. Camimiz çok eskiydi, yeni camimiz daha iyi oldu. Dış bahçesini parke yaptılar, içi eskiydi yeni yaptırdılar. Çok iyi oldu. Altı taziye evi üstü cami olarak artık hizmet veriyor." diye konuştu. 

Fıstıközü köyünden Mustafa Yıldız da camilerinin bahçelerinin parke taşıyla döşendiğini belirterek, "Buralar çok güzel oldu. Cami yanına çocuk parkı yaptılar, çok şahane oldu. Müslümanlığın ve köyün aynasıdır cami. Allah razı olsun." dedi.