Çalışma kapsamında ilçeye modern ve yeni parklar kazandırıldı. Kırsal mahalleleri de kapsayacak olan çalışma kapsamında köylere de yeni parklar kazandırılacak.
 
Halfeti Belediyesi, park reziyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Daha önceden yapılan parklarda yenileme çalışması başlatan belemiyemiz, bazı mahallelerde de yeni park alanlara açarak hizmete sundu. Belediyemiz Park ve Bahçe Birimi ekiplerince, eski parkları yüz üstü bırakmayarak, günün şart ve ihtiyaçlarına göre modernize edilerek yeniliyor. Spor aletleri ile donatılan parklar çocuk oyun gruplarıyda desteklenerek değiştirildi. Yeşil alan ve park yatırımlarına önem veren belediyemiz, betonlaşmış bir Halfeti yerine tabiat içerisinde oyun alanları spor aletleri ile donatılmış modern parklar oluşturuyor.
 
Parklar modern bir görünüme kavuştu
 
Park ve Bahçeler Birimi tarafından ilçe merkezinde bulunan 2 park alanında toplam 600 metrekare beton zemin üzerine kavçuk döşeyerek, günün her saatinde spor yapabilme ve oyun oynanabilecek bir şekilde dizayn etti. Beton kaplı zemin üzerinde yapılan tesviye çalışmasının ardından kavçuk kaplanan parklarda daha sağlıklı bir kullanım alanı oluşturulmuş oldu. Çocuk oyun gruplarının da yerleştirildiği parklarda daha yüksek standartlarda halkın hizmet alabilmesini sağlayacak. Park ve Bahçeler Birimi tarafından ilgili çalışmaya ilişkin yapılan açıklamada, ilçe merkezi ve mahallelerde bulunan parklardaki iyileştirme çalışmalarına devam edilecek. Kısıtlı imkanlar doğrultusunda belediyenin öz kaynakları ile yapıldığı beliritilen çalışmaların, tespit edilen eksikliklerin tamamlanması ve halkın hizmetine sokulması yönünde süreceğinin altı çizildi.
 
Kırsal mahallelere de ulaşılacak
 
Açıklamada ayrıca kırsal mahallelere dönük de benzer çalışmanın yapılacağı ve örnek çalışma olarak ilçeye bağlı Cîbîn (Saylakkaya) ve Wahna (Sırataşlar) mahallelerinde belirlenen alanlarda çocuklar için oyun gruplarının yerleştirildiği kaydedildi. Burada oluşturulan oyun alanlarındaki çalışmanın çevre düzenlemesi ve ağaç dikimi ile süreceği ifade edildi. Açıklamada, kırsal mahalleleri de kapsayacak şekilde devam edecek olan çalışmanın imkanlar dahilinde en kısa zamanda hayata geçirileceği belirtildi.
 
İlçedeki parklar yenileniyor
 
Park ve Bahçeler Birimi tarafından ilgili çalışmaya dair yapılan açıklamanın devamında şunlar aktarıldı: “İlçemizdeki parkları iyileştirme çalışması kapsamında 600 metrekare kavçuk döşemesi yapıldı. Salıncak, kaykay, piknik masaları, çatılı oturma bankları ve çöp kutuları yerleştirdiğimiz parklarımızı yeni ve modern bir görünüme kavuşturarak halkımızın hizmetine sunduk.”