Toplamda 170 mahallede, merkez ve kırsal ayrımı yapmadan vatandaşlara hizmeti en adil ve şeffaf şekilde götüren Başkan Demirkol, tamamlanan, devam eden ve vizyon projeleriyle de, ilçeye kalıcı eserler kazandırıyor.

GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZİ HIZLA YÜKSELİYOR

Osman Gazi Mahallesinde, 10 bin metrekare kapalı alana sahip ve yapımı hızla yükselen Gençlik ve Kültür Merkezi inşaatı ile Haliliye, dev bir eseri daha kazanıyor. İçerisinde konferans salonu, kütüphane, fuaye alanı, atölyeler, çalışma sınıfları, kadın ve erkekler için ayrı ayrı yüzme havuzu ve fitness salonu yer alacak olan merkezde, çalışmalar hummalı şekilde devam ediyor. Yer altında 3 katlı kapalı otoparkında bulunacağı merkez, trafik sorununa da çözüm olacak.

KAPALI YÜZME HAVUZU AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

Devteşti Mahallesinde yapımı tamamlanarak, açılış için gün sayılan Kapalı Yüzme Havuzu da, gençlerin en büyük taleplerinden birine yanıt olacak. Yaz ve kış aylarında hizmet verilecek olan yüzme havuzda, fitness aletleri, buhar odası ve kafeler de yer alacak.

ÇOCUK ve KADIN YAŞAM MERKEZİ İLE YAŞLI BAKIM EVİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Devteşti Mahallesinde 17 bin metrekare alan üzerinde inşaat çalışmaları devam eden Çocuk ve Kadın Yaşam Merkezi ile Yaşlı Bakımevi de, kentin en büyük ihtiyaçlarının çözümü olacak. 27 bin metrekare kapalı alana sahip merkezin içerisinde ofisler, yüzme havuzları, fitness salonu, basketbol ve voleybol spor salonu, kreş, atölyeler, çok amaçlı salon, el ürünleri mağazası, sergi salonu, konferans salonu, okuma salonu, derslikler ve kapalı otopark yer alacak. 48 yataklı Yaşlı Bakımevi de, yaşlıların sosyal aktiviteler yapacağı büyük bir merkez olacak.

KIRSAL MAHALLELER KALICI ESERLERE KAVUŞUYOR

Kırsal mahallelerde, mahalle sakinlerinin acılı ve mutlu günleri ile eğitim amaçlı kullandıkları çok amaçlı kültür evleri, Haliliye’nin kırsal mahallelerine yayılıyor. Bugüne kadar nüfusu 300 ve üzeri olan 34 kırsal mahallede faaliyete sunulan çok amaçlı kültür evleri, Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla nüfusu 200 ve üzerinde olan 24 kırsal mahallede daha yapılıyor.

MUHTAR EVLERİNİN SAYISI ARTIYOR

Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla Haliliye İlçesindeki merkez mahallelerde, muhtarevi bulunmayan mahallelere yönelik çalışmalarını devam ettiren Fen İşleri Müdürlüğü, muhtarevlerinin sayısını gün geçtikçe arttırıyor. Vatandaşların muhtarlık hizmetlerinden daha rahat ve daha ulaşılabilir bir şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar, vatandaşlar tarafından da taktirle karşılanıyor.

5. GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENİ

Temel belediyecilik çalışmalarının yanında, sosyal belediyecilik hizmetleriyle de Haliliye halkının gönüllerine dokunan Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla başlatılan sünnet şöleninin bu yıl 5’incisi düzenlendi. Bugüne kadar 1500 kişinin faydalandığı sünnet uygulaması, ihtiyaç sahibi ailelerin de yüzünü güldürüyor.

130 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTELİ OLDU

Önemsediği gençlere, sosyal ve kültürel alanlar ile eğitimleri için çalışmalar yapan Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla, üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik 2016 yılının başında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Haliliye Belediyesi Eğitim ve Gençlik Merkezi kuruldu. Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) yönelik eğitimler verilen ve bugüne kadar 2061 kişinin faydalandığı kurslarda; eşit ağırlık, sayısal ve sözel bölüm dersleriyle ilgili 16 öğretmen görev yapıyor.

2018 yılında çalışma salonlarında YKS’ye hazırlanan 130 öğrenci; Mimarlık, Hukuk, Bilgisayar Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Çocuk Gelişimi, Beden Eğitimi ve Spor, İlahiyat, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Maliye, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Hemşirelik ve Kamu Yönetimi gibi 4 yıllık bölümler ve ön lisans bölümler ile Türkiye’nin çeşitli illerindeki üniversiteleri kazanma şansını yakaladı.