Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ücretsiz açılan işaret dili kursu vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Haliliye Belediyesi, engelli vatandaşların daha fazla bir kesim tarafından anlaşılması için işaret dili kursu açtı. Haliliye'de engelleri ortadan kaldırmaya, işitme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı sağlamak amacıyla memur, öğrenci , esnaf ve vatandaşlara yönelik   başlatılan kurs ilgi görüyor.

Bahçelievler Gençlik ve Eğitim Merkezinde eğitmen Zekiye Acemoğlu tarafından verilen kursta kursiyerlere; İşaret anlamları, işaret ve beden dili ilişkisi, işaret dili genel özellikleri, iletişim ve günlük konuşma dili, hazırlıklı ve hazırlıksız konuşma, işaret diliyle çevirmenlik konularında eğitim veriliyor. 120 saatlik eğitimin ardından başarılı olan katılımcılara Milli Eğitim onaylı sertifika verilecek.  

Kursiyerler, işitme engellileri daha iyi anlama farkındalığını yaşayacaklarını, Eğitim Merkezi'nde güzel bir ortam olduğunu belirtirken kurs için Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'a ve Belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden yapılan açıklamada; kursa başvurmak isteyen vatandaşların 4442263 numaralı Beyaz Masa Hattını arayarak veya Kadri Eroğan Caddesi üzerindeki Haliliye Belediyesi Ek Hizmet binasında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bizzat başvuruda bulunmaları gerektiği bildirildi.