Türk Standartları Enstitüsü Ankara Bölge Müdürlüğüne bağlı Eğitim Koordinasyon ve Planlama Müdürlüğü tarafından Haliliye Belediyesi personellerine yönelik verilen TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi eğitimleri, Haliliye Belediyesi Ek Hizmet Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. TSE Ankara Bölge Baş Denetçisi ve Daire Başkanı Arif Gani tarafından; “Risk Tabanlı Proses Yönetimi Eğitimi, Dokümantasyon Çalışması, Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi Çalıştayı ve Uygulama Eğitimi ve Entegre İç Tetkik” eğitimleri verildi.

Eğitimde; TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sisteminin Haliliye Belediyesinde uygulanması, hedeflerle yönetim, vatandaş memnuniyetin izlenmesi, arttırılması ve kuruma katma değer sağlayacak örnekler anlatıldı.

TSE Ankara Bölge Baş Denetçisi Tuncay Çimen tarafından da, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi eğitimi verildi. Enerji Yönetim Sistemi Temel Eğitimi Dokümantasyon Çalışması, Çalıştay ve Uygulama Eğitimi ile Entegre İç Tetkik konularının anlatıldığı eğitim, soru cevabın ardından sona erdi. Eğitimin ardından Haliliye Belediyesinin ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ile ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgelerinin hazırlık süreci başlatıldı. Ayrıca eğitime katılan personeller, eğitim katılım belgesi ile iç tetkikçi sertifikası almaya hak kazandı.