Haliliye Belediyesi, vatandaşların daha güvenli ortamda dinlenmeleri için parklarda güvenlik kamera sistemi projesini başlattı. 

 Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçedeki parkların daha güvenli olmalarını sağlamak amacıyla başlatılan projeyle parklar güvenlik kameralarıyla donatılıyor. Proje kapsamında pilot olarak seçilen Ali Şelli Parkı'na kameralar yerleştirildi. Güvenlik kameralarının takılması ve 24 saat kayıt sistemiyle parklarda güvenliğin sağlanması amaçlanıyor. 

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, yaptığı açıklamada, vatandaşların parklarda daha güvenli ortamda vakit geçireceğini söyledi.

Türkiye'de hava sıcaklığının en yüksek illerinin başında Şanlıurfa'nın geldiğini hatırlatan Demirkol, sıcak hava nedeniyle vatandaşların günün büyük bölümünü parklarda geçirdiğini belirtti.

İlçede son dönemlerde yeşil alan bakımından park sayısını artırdıklarını anlatan Demirkol, şöyle konuştu:

"Haliliye Belediyesi olarak başladığımız günden itibaren bizden önce yapılan parklarımızda ıslah ve yenileme çalışmaları yaptık ve ayrıca Haliliye'deki kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak adına 22 yeni park inşa ettik. Bu anlamda halkımızın çocuklarıyla birlikte zaman geçirdiği parklarımızın hem yeşil hem temiz hem de güvenli olmasını arzu etmekteyiz. Pilot olarak Ali Şelli Parkı'ndan başlamak üzere Haliliye’deki parklarımıza güvenlik kameraları yerleştiriyoruz. Halkımız buraya geldiği zaman çocukları oyun gruplarında eğlendiği zaman, kendilerinin de rahat ve huzurlu şekilde vakit geçirmelerini sağlamak istiyoruz."