Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama ekipleri, sivrisinek ve haşerelerle mücadele çalışmalarının en önemli dönemi olan larva dönemi öncesi ‘kışlak’ mücadelesi başlattı.  Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama birimi, yaklaşan larva dönemi öncesi hazırlıklarını tamamladı.  Temizlik İşleri Müdürlüğü İlaçlama Birimi, vektörlerle mücadelenin en önemli safhası olan larva döneminde, çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Larva ve uçkun mücadelesinde ekipler, 32 merkez ve 137 kırsal mahalledeki çalışmalarına planlı şekilde devam ediyor. Yumurtlama dönemi olan larva döneminde yapılan çalışmalarla sivrisineklerin çoğalmasının önüne geçiliyor. 

Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama birimi 5 ekip 25 kişi ile merkez ve kırsal mahallelerde çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.  Periyodik olarak sürdürülen çalışmalarda çöp konteynırları su birikintileri, depolar, rögarlar ile yayılımın olabileceği alanlarda etkin bir ilaçlama çalışması yürütülüyor. 

Sivrisinekle kışlak mücadelesinin sürdürdüğü Şair Nabi Mahallesi’nde, Mahalle Muhtarı Hüseyin Çiçek çalışmalardan memnun olduklarını söyledi. Muhtar Çiçek, Başkan Fevzi Demirkol’a ve Haliliye Belediyesi’ne şahsı ve mahalle adına teşekkür etti.