Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama ekipleri, sivrisinek ve haşerelerle mücadelede larva(Yumurtlama) dönemi öncesi ‘kışlak’ mücadelesini aralıksız olarak sürdürüyor.

Larva ve uçkun mücadelesinde ekipler, 32 merkez ve 137 kırsal mahalledeki çalışmalarına planlı şekilde devam ediyor. Yumurtlama dönemi olan larva döneminde yapılan çalışmalarla sivrisineklerin çoğalmasının önüne geçiliyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama birimi 5 ekip 25 kişi ile merkez ve kırsal mahallelerde çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.  Ekipler Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde ilaçlama çalışmaları sürdürdü. Çalışmalar doğrultusunda çöp konteynırları, su birikintileri, depolar, rögarlar ile yayılımın olabileceği alanlarda ilaçlama çalışması yürütülüyor.

Haliliye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe merkezindeki park, bahçe ve kaldırımlardaki ağaçların budama ve bakımlarını titizlikle sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde kapsamlı budama çalışması başlattı. Uzayan dalların elektrik hatlarına verebileceği tehlikenin de önlenmesi hedeflenen budama çalışmalarında; kurumuş, kırılmış ve hastalıklı dalların budanması gerçekleştirildi.  Selahattin Eyyubi Mahalle Muhtarı Ali Genç, İlaçlama Birimi ve Park Bahçeler Müdürlüğünün Mahalle genelinde sürdürdüğü çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özellikle ilaçlama çalışmasının yumurtlama döneminde yapılmasının önemine değinen Muhtar Genç, çalışmalardan ötürü Başkan Demirkol'a ve ekiplere teşekkür etti.