Harran İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi  Harran İMKB Anadolu lisesi Konferans Salonu'nda düzenlendi ve kongrede yeni yönetim belirlendi.

Şanlıurfa'da, kongreler Karaköprü ve Eyyübiye ilçesinden sonra Bugün Harran ile devam etti.

 Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa Milletvekilleri Kemalettin Yılmaztekin, Halil Özcan, AK Parti İl  Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, ilçe Belediye Başkanları, parti teşkilatları ile çok sayıda delege katıldı.

Kongre Delegeler tarafından Divan heyetinin kurulmasıyla başladı. Divana AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan Başkanlık ederken, Divan heyetine Yahya Topdağ, Mustafa Karaboğa, Mehmet Ayğat, ve Huriye Biter seçildi. Divan heyetinin seçiminden sonra İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ardından konuşmalara geçildi. 

Harran ilçe teşkilatı şu isimlerden oluştu…

Mahmut Özyavuz, Ali Aktaş, Abdullah Akkurt, Nuray Yıldız, Mehmet Türki Gündoğan, Ahmet Sezai Altundağ, Mehmet Reşat Şahin, Atilla Alkan, Mustafa Karaboğa, Mehmet Demir, Selma Karadeniz, Mehmet Ardan, Mehmet Salih Güvenç, Memduh Samgar, İdris Aydar, Memduh Kurt, İmam Çakır, Meryem Ceylan, Zekeriye Özdemir ve Sema Ergin

BAŞKAN ÖZYAVUZ HİZMETLERİNİ ANLATTI.

Kongrede, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz hizmetlerini anlattı.

Kongrede konuşan Özyavuz, Harran’da yaptıkları hizmetlerle ile ilgili katılımcılara ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a bilgi verdi.

‘’Tek bir yol yoktu’’

Özyavuz ‘’Biz göreve geldiğimiz gün ilçemizde yapılmış tek bir yol yoktu. İlçemizde bir adet Eczane ve üç beş küçük dükkan vardı. Vatandaş iş yerini açamıyordu. Biz geldikten sonra bu sorunu ortadan kaldırdık, artık ilçemizde binlerce iş yeri ve onlarca Eczane var. Artık hastane eczaneye gidince eczası hastayı meyve suyu ve çay ile karşılıyor’’ dedi.

Vatandaşlardan gelen taleplere, olumlu baktıklarını ve taleplere imkanları dahilinde cevap verdiklerini de belirten Özyavuz, ilçede yaptıkları hizmetleri tek tek sıraladı…

İşte Özyavuz’un açıklamasından satır başları…

EĞİTİM

İlçemizde bulunan okulların talepleri doğrultusunda  Bilgisayar, Projeksiyon Cihazları, Kırtasiye, Kaynak Kitapları, Kamelya, Kuyu Dalgıcı,  Akıllı tahta, Çevre Düzenlemesi, Bank, Kamelya Oyun gurupları, Kütüphane ve benzeri yardımlar belediyemiz tarafından yapılmıştır.

SAĞLIK

Yine sağlık görevlilerimiz tarafından bizlere iletilen talepleri sonucu Bakım onarım, Kamelya, bank ve Bilgisayar gibi yardımlar tarafımızca yapılmıştır.

Jandarma ve Emniyetimizin çevre düzenlemesini yaptık.

Jandarma ve Emniyet teşkilatımızın bizlere iletilen talepleri sonucu Çevre düzenlemesi kamelya, Demir, Çimento, Giriş Yolları ve Parke taşı gibi ihtiyaçları belediyemiz tarafından karşılanmıştır.

Merkez ve kırsal mahallelerde taziye evi, Camii ve Okullarımızda kullanılmak üzere

16 BİN 920 TORBA ÇİMENTO

218 TON DEMİR

250 BİN TON KUM

270 BİN METRE KARE KİLİTLİ TAŞ

60 BİN BİRİKET

45 KAPI

150 PENCERE

12 BİN METRE KARE HALI

BİN 500 METRE KARE FAYANS

18 ADET KLİMA

5 ADET DALGIÇ

7 ADET PROJEKSİYON  62 MİKSER BETON BELEDİYEMİZ TARAFINDAN VERİLMİŞTİR ‘’ dedi.