Eyyübiye ilçesine bağlı Harran Kapı caddesinde, kale arkasındaki moloz yığınları orada oynayan çocukların güvenliğini tehlikeye sokuyor.

Harran Kapı caddesindeki alanın önceki dönemde kentsel dönüşüme girdiği, bazı evlerin yıkıldığı ve geri kalan evlere dokunulmadığı alandaki enkaz yığınları hem kötü görüntü oluşturuyor hem de çocukların güvenliğini tehlikeye sokuyor.

Önlem alınmalı.

Konuyla ilgili MEDYAURFA.COM’a açıklama yapan mahalle sakini Ahmet Batur, bu alanın bir an önce temizlenmesi gerektiğini bildirerek, Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu. Batur, bazı evlerin yıkılmak üzere olduğunu da belirterek, önlem alınması gerektiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi proje hazırladı.

MEDYAURFA.COM editörleri, konuyla ilgili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi ilgili biriminin yaptığı açıklama da 351 yapının yola cepheli 63 yapının kamulaştırmak suretiyle  yıkıldığını, diğerlerinin yıkımı için de Kalkınma Bakanlığı’ndan kaynak aktarıldığı belirtildi. Açıklama da ‘’Kentsel dönüşüm olarak değil, Kale etrafını temizleme ile ilgili bir proje hazırladık. Turizm yolu olarak bakanlar kuruluna acil kamulaştırma kararı için yazı gönderdik. Bakanlar Kurulu kararı çıkarsa, Balıklıgöl-Eyüp Peygamber arazı turizm yolu yapılacak ve bu kapsamda kamulaştırma işlemi gerçekleştirilecek’’ denildi.

Aydınlık incelemede bulundu.

Vatandaşların daveti üzerine Yakubiye mahallesine gelen CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, incelemelerde bulundu. Aydınlık, konuyla ilgili mahalle sakinlerini dinledi.