Yaptığı konuşma istifa ettirdi.

Bir kanalda yaptığı konuşma da "İslami olarak cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayın'dır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır" sözleriyle eleştiri oklarının çevrildiği Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın bugün görevinden istifa etti. Taşaltın’a, başta AK Parti’den olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinden tepki yağdı.

Taşaltın’ın istifasıyla birlikte gözler muhtemel rektör adaylarına çevrildi.

3 aylık geçici rektör atanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 aylık geçici süreyle rektörün atanacağı Harran Üniversitesi’nde isimler konuşulmaya başlandı.

Harran Üniversitesi rektörlüğüne, iki yıldan bu yana Şanlıurfa’da görev yapan Rektör Yardımcısı Ali Sarışık, rektörlük seçimlerinde aday olan rektör yardımcısı Abuzer Pınar ile Abdullah Ekinci’nin isminin geçtiği öğrenildi.

20 yıldır Harran Üniversitesi’nde.

Konuşulan isimler arasında, Harran Üniversitesi’ni en iyi tanıyan isim olarak Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdullah Ekinci gösterildi.  20 yıldır Harran Üniversitesi’nde görev yapan Ekinci’nin önemli çalışmaları bulunuyor.

Son söz Cumhurbaşkanı’nda.

Harran Üniversitesi Rektörlüğü için son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın değerlendirmesinden sonra söyleyecek.

MEDYAURFA.COM