Harran Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulamaya konulan program kapsamında, genç çiftçilere 30’ar bin TL destek verildiğini anımsattı.

HAYVANCILIK YAPILABİLECEK ALAN SINIRLI

Harran’da hibe desteği programından 20 gencin faydalandığını kaydeden Özyavuz, ilçe genel anlamda hayvancılık yapmaya elverişli olmadığı için başvuru sayısının sınırlı kaldığını ifade etti. Özyavuz, “Ovamızın yüzde 90’ı pamuk ekili olduğu için hayvanları otlatacak alan yok denecek kadar az. Hayvancılık olan yerlerimiz de var ama sınırlı. Onlar genellikle dağ kesiminde. Orada küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık yapılabilecek meralar var. Hibe almaya hak kazanan çiftçilerimiz de genellikle bu bölgelerden” dedi.

Genç çiftçi projelerine verilen hibelerin, kırsal kalkınma kapsamındaki desteklerin sadece bir parçası olduğunu vurgulayan Özyavuz, “Bu desteğin verilmesindeki amaç hem tarımsal nüfusu gençleştirmek hem de kırsal kalkınmanın gençlerle beraber daha dinamik ve kalıcı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak. Verilen bu destekler, genç çiftçilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.