Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde daha önceki dönemlerde olduğu gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yine rekor seviyede oy çıkmasının geleneksel hale gelmesinin sevinci yaşanıyor.



Kesin olmayan sonuçlara göre, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Harran ilçesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 96 civarında destek verdi.

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, yaptığı açıklamada, ilçe halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan desteğinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

İlçe olarak Türkiye birinciliğini beklediklerini aktaran Özyavuz, "Bu ilk değil, 2007, 2017, 2010, ve 2015'te şimdi de ciddi desteğimiz oldu. Harran halkı, Cumhurbaşkanımıza vatanına ve bayrağına bağlılığını göstermeye devam etti. Cumhurbaşkanımızı çok seven ve ona bağlı olan bir ilçeyiz. Vatan, bayrak bizim için büyük önem taşıyor. Biz birinciliği bekliyorduk isterdik ki tüm Türkiye'deki belediyeler buna katılsın daha güzel sonuçlar olsun isterdik." ifadesini kullandı.



Harranlı Reşat Özgül, özellikle Müslümanlara yaptığı zulmü kınadığı için Erdoğan'ı çok sevdiklerini vurgulayarak, "Biz oyumuzu Erdoğan'a verdik. Diğer siyasi partilerle yakından uzaktan alakamız yok. Harranlı olarak kendi kendimizle gurur duyuyoruz." dedi.