Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz basın açıklaması yaptı.

Özyavuz, kendisi ve Harranlılar hakkında medyaya bazı kişilerin olumsuz demeçler verdiğini iddia ederek, isim vermeden eleştirilerde bulundu.

Özyavuz ‘’Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizim devletimiz ve güçlü bir devlettir. Devletimizin, Türk milletini ve biz Harranlıları her zaman koruyacağından hiç şüphemiz yoktur’’ dedi.

Devletin kendilerine vermiş olduğu silahları tekrar devlete çevirecek kadar kanı bozuk insanlar olmadıklarını da belirten Özyavuz, kendilerinin vatanseverliğini sorgulamanın kimsenin haddi olmadığını bildirdi.

Özyavuz açıklamalarında şu ifadeleri kaydetti;

‘’Birilerinin daha düne kadar Harranlıların oyuyla milletvekili seçilip daha sonra Harranlılara terörist gözüyle bakması biz Harranlıları derinden üzmüştür.

Açık ve net söyleyeyim biz devletimizin, bayrağımızın ve vatanımızın yanındayız. Osmanlı döneminden bugüne kadar nasıl devletimizin yanında durduysak bu duruşumuz ilelebet devam edecektir.

Ben Kıbrıs gazisiyim, zamanında Vatanın bölünmez bütünlüğü için verilen görevi nasıl en güzel şekilde yerine getirdiysek, 15 Temmuz gecesi darbesinde de Türk milleti ve biz Harranlılar göğsümüzü siper ederken şimdiler de bizi eleştiren bazı zatlar acaba neredeydiler ve hangi fotoğraf karesinde göründüler ki şimdi kalkıp bizler terörist ilan edip eleştirmeye başladılar.

Hakkımızda çıkan birçok olumsuz habere rağmen ben birçok şeyi içime sindiriyorum çünkü ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bayrağı bizler için çok önemlidir.

Hakkımızda ileri geri konuşanlar hakkında konuşulacak çok şey var fakat benim aile terbiyem buna müsaade etmez.

Karanlık güçler ellerinden geleni yapsın, bizleri kesinlikle devletimize küstüremezler. Ne kadar art niyetli, bölgenin huzurunu bozmaya çalışan kişiler varsa hiç sevinmesinler bize yapılacak her türlü eleştiri, baskı bizi devletimize küstüremez, bizleri daha da devletimize sımsıkı bağlar’’ dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili konuşan Mehmet Özyavuz; ‘’Biz Çanakkale’de İstiklal savaşında, Arabıyla, çerkeziyle, Türküyle, omuz omuza nasıl mücadele ettiysek, şimdide ülkemizin bölünmez bütünlüğü için aynı düşüncedeyiz. Çanakkale’de şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.