Şanlıurfa’da iki dönem Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde, başarısında eşi Gül Fakıbaba’nın da payı olduğunu belirten Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın bakan oluşu Şanlıurfalı kadınları da umutlandırdı.

‘’Urfalı kadınların Gül Annesi’’

İki dönem Belediye Başkanlığı süresince, 7’den 70’e tüm kadınların bağrına bastığı ve ‘’Gül Anne’’ ‘’Yardım Meleği’’ gibi isimlerin yakıştırıldığı Gül Fakıbaba, kentin dar gelirli kadınlarının bacısı, annesi ve ablası olmuştu.

‘’Zamanını yardıma muhtaç ailelere ayırmıştı’’

Kentte kadınların istihdama ve iş hayatına kazandırılması projelerini destekleyen Gül Fakıbaba, zamanın büyük bir bölümünü yardıma muhtaç ailelere yardım etmek için geçirmişti.

‘’Kendisi yıkayıp, ütülüyordu’’

Gül Fakıbaba, Belediye Başkanlık konutundaki bir odayı, yardıma muhtaç ailelere destek olmak için ayırmıştı. Fakıbaba, hayırsever vatandaşların destekleriyle başkanlık konutunda toplanan giysileri kendi elleriyle yıkayıp, ütülüyor ve paketledikten sonra Gıda Bankasına gönderiyordu. Gıda Bankasına gelen yardıma muhtaç aileler ise giysilerden faydalanıyordu.

‘’Binlerce kadın iş sahibi oldu'’

Micro Kredi projesiyle de yakından ilgilenen Gül Fakıbaba, kadınların iş yeri açmalarını sağlamış, istihdama kazandırılmasına vesile olmuştu.

’Yaşlı vatandaşları unutmamıştı’’

Yaşlı vatandaşları da unutmayan Gül Fakıbaba, Belediye’nin Güçsüzler Yurduna kendi çaba ve gayretleriyle edindiği yardım malzemelerini göndermiş, yaşlılarla birlikte sık sık bir araya gelmiş, onlara manevi destek olmuştu.

‘’Urfalı kadınların Gül Fakıbaba sevinci’’

Yeni Bakanlar kabinesinde Faruk Çelik’in yerine Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın getirilmesi Şanlıurfalı kadınları hem sevindirdi hem umutlandırdı. Şanlıurfalı kadınlar, Gül Fakıbaba’nın yeniden Şanlıurfalı kadınlarla bir araya geleceğini ve onlara destek olacağını beklediklerini söyledi. Kadınlar ‘’Sevinçliyiz. Gül hanımı Şanlıurfa’ya bekliyoruz. Özellikle de kentte kadın çiftçilere destek vermesini bekliyoruz. Kadınların iş hayatına katılımının Gül Fakıbaba’nın desteğiyle artacağını düşünüyoruz’’ dediler.

HABER/FOTOĞRAFLAR: NEDİM ATİLLA