Birbiri ardına hayata geçirilen projelerle ilçe halkını, ekonomik ve sosyal alanda yeniliklerle buluşuyor.
 
İlçe genelinde başlatılan altyapı, üstyapı, yeşillendirme ve sosyal tesisleri ile  sosyal yaşamın her alanında etkisini gösteren Büyükşehir Belediyesi ilçede hayatı daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalışmalarına dur durak demeden devam ediyor.
 
HİLVAN'IN 100 YILLIK ALT YAPI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
 
Büyükşehir Belediyesi 'Altyapıda 100 Yıllık Çözümler' hedefi ile 13 ilçenin tümünde de başlatmış olduğu çalışmalarını Hilvan'da büyük bir titizlik ile sürdürüyor.
 
İlçenin altyapısında değişime giden Büyükşehir Belediyesi, kullanılamaz hale gelen altyapı malzemelerini uzun ömürlü ve kaliteli malzemelerde revize ederek hem kalıcı hemde modern çalışmalar yürütüyor.
 
İlçelerin geleceğini esas alan çalışmalarında Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ), yağmursuyu, içme suyu ve kanalizasyon şebeke hatlarını değiştirerek artan nüfusu göz önünde bulunduruyor.
 
İLÇEYE PRESTİJ CADDESİ KAZANDIRILDI
 
Bu kapsamda Geçtiğimiz günlerde ilçe merkezinde başlatılan prestij cadde uygulamasının kısa bir sürede tamamlayarak ilçenin en büyük caddesinin alt ve üst yapı çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi sürdürdüğü sistemli çalışmalar ile bölgenin çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin bizzat takip ettiği çalışmalar kapsamında Hilvan'da son olarak 3 bin 600 metrelik içme suyu şebeke hattı, 13 bin 700 metrelik ise kanalizasyon hattı ve bin 500 metre yağmur suyu hattı çekti.
 
45 BİN METREKARE KİLİTLİ PARKE
 
Hilvan'ın mahalle yollarını daha modern ve temiz kılabilmek için ilçe genelinde yaklaşık olarak 45 bin metrekare kilitli parke döşeyen Büyükşehir Belediyesi, ilçe genelinde 23 bin metrekare sıcak asfalt serimini gerçekleştirerek ilçeyi modern bir kimliğe büründürdü.
 
Ayrıca ilçenin en büyük yeşil alanını oluşturmayı hedefleyen Büyükşehir belediyesi, ilçeye 120 dönlümlük mesire alanı kazandırmak için etüt ve proje çalışmalarına başladı.
 
Tüm ilçelerde olduğu gibi Hilvan'da 2016 çalışma cetveli çıkartan Büyükşehir Belediyesi, ilçeye semt pazarı, yeni otogar ve spor kompleksi yapmak için kolları sıvadı