Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, Şanlıurfa ziyaretiyle ilgili MEDYAURFA.COM’a açıklamalarda bulundu.

‘’Ağlattılar beni’’

Bugün çarşıya ziyarete gittiğini belirten Tatlıses ‘’Çarşıya gezmeye gittim fakat yarıda kestim. Gezemedim. Hemşehrilerimle kucaklaştım. Yoğun ilgileriyle karşılaştım. Ağlattılar, duygulandırdılar beni. İzdiham olmasın diye iç kısımlara giremedim’’ dedi.

Şanlıurfa çok değişmiş.

Gazeteci Sedat Atilla’nın ‘’Şanlıurfa’yı yıllar sonra nasıl buldun?’’ sorusunu yanıtlayan Tatlıses ‘’Böyle bir Şanlıurfa yok. Bıraktığım yerleri tanıyamadım. Kapaklı pasajının oraları tanıyamadım. Çarşı olmuş, çok değişmiş’’ dedi.

‘’Göbeklitepe’ye sahip çıkmaya geldim’’

Şanlıurfa’ya Göbeklitepe’ye sahip çıkmak için geldiğini de anlatan Tatlıses, Göbeklitepe’ye Gaziantep’in sahip çıkmak istemesini Urfa şivesi ve mizahi bir dille eleştirdi. Tatlıses ‘’Ben anamın oğluyam.  Yani Leyla sultanın oğluyam. Diyebilirler mi Ayşe’nin, Fatma’nın oğludur? Böyle bir şey yok. Doğum yerim neresi? Şanlıurfa! Ben nereliyim? Şanlıurfalı. Göbeklitepe’de 12 bin 500 yıldır burada ise Şanlıurfa’nındır’’ dedi.

Şanlıurfa milletvekillerini eleştirdi.

Tatlıses, Şanlıurfa’ya sahip çıkılması konusunda milletvekillerini de eleştirdi. Milletvekillerinin meydana çıkmaları gerektiğini belirten Tatlıses ‘’Ben hiç birisini tanımıyorum. Meydana çıksınlar. Bir şeyler söylesinler. Memleketimizin sorunlarına ilgili olmalılar. Şanlıurfa’yı sahipsiz bırakmasınlar’’ dedi.

Sedat Atilla’nın Tatlıses’i ziyaretinde Necati Yavuz’da hazır bulundu. Tatlıses, röpörtajın ardından Şanlıurfa'dan ayrıldı!